Dünya Kraliçe'ye büyük saygısızlık! Saatler 22.00'yi gösteriyordu, saniyeler içinde...

Kraliçe'ye büyük saygısızlık! Saatler 22.00'yi gösteriyordu, saniyeler içinde...

17.09.2022 - 11:52 | Son Güncellenme:

Kraliçe'nin gözyaşlarını güçlükle tutan çocukları, Kral Charles ve kardeşleri, annelerinin tabutu başında nöbet tutarken gözyaşlarını tutmakta zorlandı. Onları izleyen ve saatlerdir kuyrukta bekleyen yaslı İngilizler, kederli bir havanın hakim olduğu Westminster Salonu'nda, yalnızca birkaç saat sonra yaşanacak olayın, herkesi dehşete düşüreceğinden habersizdi.

Kraliçeye büyük saygısızlık Saatler 22.00yi gösteriyordu, saniyeler içinde...

96 yaşında hayatını kaybederek dünyayı yasa boşan Kraliçe 2. Elizabeth’in tabutu, halka açık bir tören eşliğinde Buckingham Sarayı'ndan Parlamento binasındaki Westminster Salonu'na götürüldü ve 14 Eylül gününden beri halkın ziyaretine açık durumda. Kraliçe'nin cenazesi üç gündür Westminster Salonu'ndaki katafalkta ve resmi cenaze töreninin yapılacağı Pazartesi gününe kadar ziyarete açık. Kraliçe'nin naaşını görmek isteyenlerin oluşturduğu kuyruk, kilometrelerce uzadı. Saatlerce bekleyenlerin oluşturduğu kuyrukta, David Beckham gibi ünlü isimler de var. Kraliçe Elizabeth'in tabutunu görmek isteyen on binlerce kişinin oluşturduğu kuyruğun uzunluğu 8 kilometreyi bulunca, sıraya girişler de zaman zaman durduruluyor.

Haberin Devamı

AĞLAMAMAK İÇİN DİRENDİLER

Kraliçeye büyük saygısızlık Saatler 22.00yi gösteriyordu, saniyeler içinde...

Kral Charles, kız kardeşi Prenses Anne ve erkek kardeşleri Prens Andrew ve Prens Edward, bundan tam bir hafta önce hayatını kaybeden 96 yaşındaki annelerinin tabutu başında sessizce nöbet tuttu. Kraliyet Ailesi'nin gözyaşlarına güçlükle hakim olduğu rahatlıkla fark edilebiliyordu. Kraliçe'ye saygılarını sunmak için saatler boyu kilometrelerce uzanan kuyrukta bekleyen yaslı İngilizlerden birçoğu, bu manzara karşısında gözyaşlarını tutamadı. Bu duygusal sahnelerin yalnızca birkaç saat sonasında yaşananlar ise, şaşkın bakışlarını gizleyemeyen yaslıları dehşete düşürecekti.

SAATLER 22.00'Yİ GÖSTERİRKEN ŞOKE EDEN OLAY

Kraliçeye büyük saygısızlık Saatler 22.00yi gösteriyordu, saniyeler içinde...

Katafalkın dört bir köşesi 24 saat boyunca Kraliyet askerleri tarafından korunuyor. Ancak buna rağmen yaşanan bir olay, dünyanın dört bir yanında son haber oldu. Yüz binlerce yaslının dehşete düştüğü an, dün Westminster Hall'da saat 22.00 sıralarında meydana geldi. 24 saate kadar uzayan kuyruklara rağmen, son iki günde yüz binlerce saygılı yaslı salondan geçti. Ancak yas tutanlar, Kral Charles ve ailesinin Kraliçe'nin onuruna nöbet tutmasından birkaç saat sonra meydana gelen olay sırasında gözle görülür bir şekilde şoke oldu.

Haberin Devamı

7 YAŞINDAKİ KÜÇÜK KIZI BİLE ACIMADI

Aniden ortaya çıkıp kuyrukta bekleyenleri iten adam, tabuta doğru yöneldiğinde çığlıklar yükseldi. Adamın yere ittiği insanlar arasında 7 yaşında bir kız çocuğu da bulunuyordu. Kraliyet sancağını kaldırmaya çalışan adam, daha sonra ellerini Kraliçe'nin tabutuna koydu.

Kraliçeye büyük saygısızlık Saatler 22.00yi gösteriyordu, saniyeler içinde...

Görgü tanıklarının anlattığına göre adam, tüm gün kuyrukta tek başınaydı:

Odaya girip olayı gördüğümüzde merdivenlerin başındaydık. Bir kadın çığlık attı, bu oldukça sinir bozucu ve stresli bir andı. Polisler adamı gözaltına alırken insanlar sakin kalmaya çalıştı.

Yedi yaşındaki yeğeni Darcy'nin tabuta koşarken adam tarafından kenara itildiği bir diğer tanık Tracey Holland, olayı anlattı:

Kraliçeye büyük saygısızlık Saatler 22.00yi gösteriyordu, saniyeler içinde...

Bir kişi yedi yaşındaki yeğenimi yolundan itti, tabuta doğru koşmaya başladı. Kim bilir ne yapacaktı. Neyse ki ve polis onu iki saniye içinde yakaladı. Korkunçtu, kesinlikle korkunç! Çok saygısızca ve inanılmazdı... Ve bu yedi yaşındaki zavallı küçük çocuk, bu onun Kraliçe'yle ilgili kalıcı anısı olacak.

Metropolitan Polisi dün gece bir adamın asayiş suçu şüphesiyle tutuklandığını doğruladı. Polis sözcüsü şu açıklamayı yaptı:

16 Eylül Cuma günü saat 22.00'de Met'in Parlamento ve Diplomatik Koruma Komutanlığı'ndan memurlar, bir karmaşanın ardından Westminster Salonu'nda bir adamı gözaltına aldı. Kamu Düzeni Yasası kapsamındaki bir suçtan tutuklandı ve şu anda gözaltında.

İngiltere Parlamentosu sözcüsü de dün gece şunları söyledi:

Westminster Salonu'nda birinin kuyruktan çıkıp Katafalk'a doğru hareket ettiği olaydan haberdarız. Hemen salondan çıkarıldı ve kuyruk yeniden akmaya başladı.

Westminster Hall'da yatan Kraliçe, tabutun Çarşamba günü mekana gelmesinden bu yana 24 saat canlı yayınla BBC'den izleniyor. Ancak yaklaşık 30 saniye gecikmeli yayın yapan kameralar, Cuma günü saat 22.00 civarında tabuttan hızla uzaklaştı ve bunun yerine Westminster Sarayı'nın dışından hareketli bir görüntü gösterdi. Kameralar yaklaşık 15 dakika boyunca tabutun görüntüsüne geri dönmedi.

Kraliçeye büyük saygısızlık Saatler 22.00yi gösteriyordu, saniyeler içinde...

Haberin Devamı

Olaya tanık olan bir yaslı dün gece The Sun'a şunları söyledi: "Her şey çok hızlı oldu. Biri tabuta çıktı, bayrağı tuttu ve yukarı çekti."

İsmini vermek istemeyen görgü tanığı, olaydan sonra halkın 'histerik bir şekilde ağladığını' ve 'titrediğini' anlattı.

Akıllara durgunluk veren olay Kral Charles ve üç kardeşinin, anneleri Kraliçe II. Elizabeth’in tabutunun etrafında nöbet tutmasından birkaç saat sonra meydana geldi.

Kraliçeye büyük saygısızlık Saatler 22.00yi gösteriyordu, saniyeler içinde...


 

Yazarlar