Dünya Kralın atı koptu geldi

Kralın atı koptu geldi

23.06.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

İngiltere’de Ascot Kraliyet At Yarışları’nda heyecan yine zirvede... Kral Charles, ‘Desert Hero’ isimli atının yarışı kazanmasıyla ilk kez Ascot’ta bir zafer gördü. Kadın konuklar ise çarpıcı, renkli şapkalarıyla adeta defile yaptı.

Kralın atı koptu geldi

NEVSAL ELEVLİ/LONDRA- İngiltere’de 300 yılı aşkın bir geleneğin simgesi olan “The Royal Ascot” bu yıl da büyük bir heyecana sahne oluyor. 20 - 24 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen Ascot Kraliyet At Yarışları, yaklaşık 400 bin kişiye ev sahipliği yapıyor. Ascot bu yıl ikinci kez Kraliçe Elizabeth’siz geçti. Geçtiğimiz yıl Prens Charles annesini temsilen katılmıştı. Bu yıl ise Kral olarak katıldı.

Haberin Devamı

Kralın atı koptu geldi

Nevsal Elevli, Ascot at yarışlarını izledi.

Kral Charles ve Kraliçe Camilla da atlara olan düşkünlükleri ile biliniyor. Ascot yarışlarında Kral Charles’ın 8 atı koşacak. Atları önceki günkü yarışlarda hüsran yaşatan Charles, ilk kez Ascot’ta bir zafer gördü. Charles’ın ‘Desert Hero’ (Çöl Kahramanı) isimli atı, üçüncü gündeki ‘Kral 5. George’ yarışını kazandı. Charles ve Camilla, atlarının zafere ulaşmasıyla büyük heyecan yaşarken, Charles’ın gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Charles’ın törende heyecandan kupayı devirmesi ise gözlerden kaçmadı.

Kralın atı koptu geldi

Kraliçe anısına

8 Eylül 2022’de ölen Kraliçe Elizabeth’in 70 yıllık hükümdarlığı döneminde 20 atı Ascot’ta koşmuş ve kazanmıştı. Kraliçe atlara düşkünlüğü ve yarışlara merakıyla biliniyordu. Hiçbir yarışı kaçırmayan Elizabeth’in kendisi de at yetiştiriyordu. Prens William ve Prenses Kate yarışların ilk gününe katılmadı. Prens Harry ve eşi Meghan Markle ise yarışlara katılmazken, Camilla’nın aleyhinde konuşan üvey oğlu Harry’ye kızgınlığının devam ettiği belirtildi.

Haberin Devamı

Kralın atı koptu geldi

Dörtnala heyecan ve şapka şıklığı

Kralın atı koptu geldi

İnci küpe ve eldivenler

*Kraliçe Camilla yarışların ikinci gününde giydiği Anna Valentine marka elbiseyi daha önce 2018’de Harry ve Meghan’ın düğününde giymişti.

*Prenses Beatrice, Beulah markalı çiçekli bir elbise ve ipek bir şapka tercih etti.

*Ascot’ta yine şapkalar konuşuluyor. Kuş tüyleri, çiçekler ve ilginç tasarımlarla süslü şapkalar yarışların yine önüne geçti.

*Bu yıl özellikle inci kolyeler dikkat çekiyor.

*Ascot’a bu sene eldivenler geri dönüş yaptı. Lisa Hallier gibi isimler eldiven modasının geri dönüşünü ortaya koydu.

*Kadınlar arasında takım elbise giyilmesi de bu yıl daha yaygınlaştı.

Kralın atı koptu geldi

Partilerle kutluyorlar

*Ascot At Yarışları’nın ünlü jokeyi Frankie Dettori, son kez at koşturacak. 52 yaşındaki ünlü jokey emekli oluyor. Jokey, ikinci ve üçüncü gün önemli yarışlar kazandı.

*Bu yıl ilk kez bir kadın jokeyin sürdüğü at birincilik elde etti.

*Yarış kazanan at sahipleri dev partilerle kutlama yaptı.

Kralın atı koptu geldi