Dünya Kuaförü mahkûm ettiren türbanlı kadın açıldı

Kuaförü mahkûm ettiren türbanlı kadın açıldı

16.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Norveç’te türbanı nedeniyle saçını boyamayı reddeden kuaföre dava açıp mahkûm ettiren Malika başı açık fotoğraflarıyla yeniden gündem konusu oldu

Kuaförü mahkûm ettiren  türbanlı kadın açıldı

Norveç’te türbanlı olduğu gerekçesiyle kendisine hizmet vermeyen Merete Hodne adındaki kuaföre karşı açtığı davayı kazanarak para cezasına çarptıran Malika Bayan adındaki Müslüman kadın açılıp saçıldı. Türbanını çıkararak başını açan ve giydiği açık kıyafetlerle yaşam tarzını değiştirdiğini belirten Malika Bayan, Instagram’dan seksi fotoğraflarını paylaşırken soyadını da “Faviano” olarak değiştirdi. Çok büyük tepkiyle olumsuz yorumlar alan Malika inancına sadık kaldığını fakat hayatındaki büyük değişiklikler nedeniyle türbanı çıkararak kendi yolunu bulduğunu söyledi.

Malika, “Daha önce türban hakkı için davalık olurken, davayı kazandıktan sonra türbanı atmak çelişki değil mi?” sorusuna ise, “Evet ama türban kullanmasam da türban kullanma hakkını savunuyorum” yanıtını verdi.

Bölge Mahkemesi, geçtiğimiz yıl Eylül ayında kuaförü ‘ayrımcılık’ yaptığı gerekçesiyle suçlu bulurken, 10 bin Norveç kronu(4 bin 350 TL) para cezası ile 5 bin kron değerindeki mahkeme masraflarını ödemeye mahkûm etmişti.