Dünya Kudüs’te Cuma yine olaylı!

Kudüs’te Cuma yine olaylı!

28.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Kudüs’te Cuma yine olaylı

İsrail polisi, dün Kudüs’te cuma namazı çıkışında Mescid-i Aksa Camii’ndeki cemaate göz yaşartıcı gaz ve ses bombalarıyla müdahale etti. Müdahalenin ardından cemaatin “Canımız, kanımız sana feda ey Aksa” şeklinde sloganlar attığı, yaşananlar sonucu iki Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

Haberin Devamı

Olayların ardından polisin Mescid-i Aksa’yı boşaltmaya çalıştığı ve Filistinlilerin havai fişeklerle karşılık verdiği, İsrail polisinin ise cemaati boşalttıktan sonra Harem-i Şerif’in tüm kapılarını kapattığı ve adeta kuşatma altına aldığı kaydedildi.

Reuters haber ajansına konuşan İsrail polis sözcüsü ise, bilinmeyen bir nedenle El Aksa’dan polise doğru havai fişek ve taş atıldığını, buna karşılık polisin de, caminin bulunduğu bölgeye müdahaleyi gerçekleştirdiğini savundu.

Bu arada Filistinliler, ikindi namazını kapıların kapatıldığı Mescid-i Aksa’nın El-Esbat (Aslanlı) ve Silsile kapılarının önünde kıldı. Mescid-i Aksa’nın kapıları 18.00’den sonra açıldı.

İsrail polisi, geçen yıl 14 Temmuz’da 2 İsrail polisiyle 3 Filistinlinin hayatını kaybettiği olayların ardından Mescid-i Aksa’yı iki gün kapatmıştı. İsrail yönetimi, 16 Temmuz’da Aksa’nın kapılarını açmış ancak tüm kapılara dedektör yerleştirmişti. Bu adım nedeniyle artan protesto ve tepkiler üzerine İsrail Güvenlik Kabinesi, aldığı kararla Mescid-i Aksa’nın kapılarındaki dedektörleri 27 Temmuz 2017’de kaldırmıştı.