Dünya Kutlamada 'kale' faciası

Kutlamada 'kale' faciası

17.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Avustralya’da bir ilkokulda eğitim yılının sonunu kutlamak için düzenlenen etkinlik şişme kalenin havalanması sonucu trajediye dönüştü. 5 öğrenci hayatını kaybetti

Kutlamada kale faciası

Avustralya’nın Tasmanya eyaletindeki Devonport kentinde bulunan Hillcrest İlk Okulu’nda eğitim yılının sonunu kutlamak amacıyla düzenlenen etkinlik için kurulan kale şeklindeki şişme zıplama platformunun rüzgarın etkisiyle havalanması sonucu 5 öğrencinin hayatını kaybettiği açıklandı. Olayın yaşandığı anda platformun üzerinde kaç öğrencinin olduğu bilinmezken, çocukların 10 metre yükseklikten yere düştüğü belirtildi. Tazmanya polis yetkilisi Darren Hine, "Ani rüzgarın şişme kale ve şişme topların havaya yükselmesine sebep olduğu anlaşılıyor" dedi.

Haberin Devamı

4’Ü AĞIR YARALI

Çocukların taşınması için çok sayıda kurtarma helikopteri kullanılırken, olay yerine polis ekipleri ve ambulansların geldiği bildirildi. Ölen öğrencilerin 10-11 yaşlarında olduğu, hastanede tedavi gören 5 öğrencinin 4’ünün ise kritik durumda olduğu açıklandı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Avustralya başbakanı Scott Morrison, olaya ilişkin yaptığı açıklamada yaşananların "yıkıcı" olduğunu söyledi. Morrison, “Çocuklar, aileleriyle birlikte dışarıda eğlenceli bir gün geçiriyorlar ve yılın Noel zamanında o kadar korkunç bir trajediye dönüşüyorlar ki, bu sadece kalbinizi kırıyor” dedi.