Dünya Kuzey Kore’den ABD ve Japonya’ya tehdit

Kuzey Kore’den ABD ve Japonya’ya tehdit

15.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kuzey Kore dünyaya meydan okumaya devam ediyor. Kuzey Kore’nin dış ilişkilerini ve propaganda işlerini kontrol eden Kore Asya-Pasifik Barış Komitesi, dün Washington’a uymakla suçladığı Japonya’yı “batırmakla”, ABD’yi ise “küle çevirmek ve karanlığa mahkûm etmekle” tehdit etti.

Kuzey Kore’den ABD ve Japonya’ya tehdit

Açıklamada “Japonya’nın artık etrafımızda var olmasına ihtiyaç yok” ifadesi kullanıldı. Komitenin açıklamasında, Kuzey Kore’ye yaptırım kararı alan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) de dağılma çağrısı yapıldı. Ayrıca BMGK, “ABD’nin emriyle harekete geçen ve parayla satın alınabilen ülkelerden oluşan şeytani bir araç” olarak nitelendirildi. Güney Kore için de “hainler ve ABD köpekleri” ifadesi kullanıldı.
Öte yandan Kuzey Kore’nin yeni bir “yeraltı nükleer denemeye” hazırlandığı iddia ediliyor. İngiliz “The Telegraph” gazetesinin aktardığına göre, uzmanlar, son nükleer denemeden 5 gün sonra çekilen uydu fotoğrafları ışığında, denemenin yapıldığı nükleer alanın güneyinde kazı ekipmanları ve ağır yük kamyonları tespit etti. Telegraph, ayrıca, son günlerde Kuzey Kore’nin Samjiyon’daki bir yeraltı fırlatma tesisinde “Hwasong-14” kıtalararası balistik füzelerini hazır ettiğinin iddia edildiğini ve bir Güney Koreli hükümet yetkilisinin “Radio Free Asia” adlı radyo kanalına yaptığı açıklamada bu faaliyeti doğruladığını aktardı.

Haberin Devamı