Dünya Libya’da Türkler serbest

Libya’da Türkler serbest

02.07.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Libya’da General Halife Hafter’e bağlı güçler tarafından alıkonulan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 6 denizci serbest bırakıldı. Türk çalışanların Libyalı şirket sahipleriyle gemiye geri döndüğü ve kendi istekleriyle çalışmaya devam etme kararı verdiklerini aktardı.

Libya’da Türkler serbest

Diplomatik kaynaklara göre, Libya’da alıkonulan 6 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının serbest bırakılmasında her türlü enstrümanın kullanılmasının etkili olduğu kaydedildi. Alıkonulan vatandaşların bırakılması için önceki gün açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Bölgede barış ve istikrarın sağlanmasına katkıda bulunmaya devam ederken hasmane tutum veya saldırıların bedeli çok ağır olacak, en etkili ve şiddetli şekilde mukabele edilecektir. Tarafımıza yöneltilebilecek her türlü tehdit ve düşmanca hareketlere karşı tedbirimizi aldığımız bilinmelidir” ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

Akar’ın açıklamasının ardından Dışişleri Bakanlığı’ndan da bir açıklama yapılmış, “Libya’da Hafter’e bağlı illegal milis güçler tarafından altı vatandaşımızın alıkonulması haydutluk ve korsanlık niteliğinde bir eylemdir. Vatandaşlarımızın derhal serbest bırakılmalarını bekliyoruz. Aksi takdirde Hafter unsurları meşru hedef haline gelecektir” denilmişti.