Dünya Londra’da Roma mozaiği keşfi

Londra’da Roma mozaiği keşfi

26.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Londra’nın en işlek noktalarından biri olan, ünlü Shard gökdeleni yakınındaki şantiye çalışması sırasında son 50 yılda görülen en büyük Roma mozaiği keşfedildi.

Londra’da Roma mozaiği keşfi

İngiltere’nin başkenti Londra’da ünlü Shard gökdeleni ve Londra Köprüsü yakınında son 50 yılda bulunan en büyük Roma mozaiği bulundu. Keşfedilen mozaiğin 2. yüzyılın sonlarından 3. yüzyılın başlarına kadar uzandığı tahmin ediliyor. Söz konusu alanın Roma Londra'sına giren veya çıkan gezginler için bir hazırlık noktası olduğu düşünülüyor. Uzmanlar ayrıca mozaik kalıntılarının, üst düzey yetkililerin yiyecek ve içecek servisi yapılırken dinlenebilecekleri bir mekâna ait olduğuna inandıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Roma konağının parçası

The Guardian'a konuşan Londra Arkeoloji Müzesi'nden Antonietta Lerz, mozaiğin çiçeklerinin ve geometrik desenlerinin hayatta bir kez görülebilecek heyecan verici bir keşif olduğunu ifade etti. Mozaiğin insanların yiyip içerken uzanabilecekleri kanepelerin bulunduğu “triclinium” adlı yemek odası olarak düşünen uzmanlar, alanın büyük bir kompleks olduğunu söyledi. Triclinium’un Londra’ya seyahat edenlere konaklama, yemek ve ahır sunan bir Roma konağının parçası olabileceği belirtildi.