Dünya Makyajlı futbolcuya ‘trol’ saldırısı

Makyajlı futbolcuya ‘trol’ saldırısı

05.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İsviçreli milli futbolcu Alisha Lehmann, İspanya’ya 7-1 yenildikleri maçta makyajlı olduğu gerekçesiyle sosyal medyada hakarete uğradı

Makyajlı futbolcuya ‘trol’ saldırısı

İsviçre milli kadın futbol takımı, ‘Uluslar Ligi’ dolayısıyla kendi sahasında İspanya’yla karşılaştı. İngiliz takımlarından Aston Villa’da top koşturan, İsviçreli milli futbolcu Alisha Lehmann (24) da sahadaydı. Ancak İsviçre’nin İspanya’ya 7-1 yenilmesi üzerine, internette ‘trol’ler Alisha Lehmann’a hakaret yağdırdı.

Haberin Devamı

Neler demediler ki

Sosyal medya saldırganları, futbolcuyu maça makyajlı çıktığı için suçlayarak şu ifadeleri kullandı: “Daha az boya, daha çok gol”, “Kendi sahasında 7-1 kaybetmek için makyaj yapmış”, “Maça neden makyajlı çıkılıyor ki?”, “Sahada tek makyajlı kişinin kukla olduğunun farkında mısınız?”, “Futbolu unut, mutfağa git!”

‘Hiç aldırmıyorum işime bakıyorum’

Alisha Lehmann, Instagram’da 16 milyon takipçisiyle en fazla takip edilen kadın futbolcu. Paylaştığı fotoğraflar, milyona yakın beğeni alıyor. Kendisine sosyal medyada hakaret edenlere karşı “Asla pes etme” şeklinde savunma geliştiren Lehmann şunları söyledi: “Hakaret edenlere, kadınlar futbol oynayamaz diyenlere hiç aldırmıyorum, futboluma bakıyorum, çünkü bu iş için doğmuşum. Negatif yorumlara bakmıyorum, onları okumuyorum. Hemen kapatıp iyi yorumlara odaklanıyorum.”