Dünya Medya patronu öldürüldü

Medya patronu öldürüldü

12.01.2010 - 14:25 | Son Güncellenme:

.

Medya patronu öldürüldü

Güney Kıbrıs'ta Bünyesinde Simerini gazetesi, Sigma televizyonu, Radyo Prodo ve 25 dergiyi barındıran DİAS Medya Grubu’nun Patronu 41 yaşındaki Andis Hacıkostis, kimliği belirsiz bir şahıs tarafından silahlı saldırıya uğrayarak öldürüldü.

Rum basınında geniş yankı bulan olay, gazeteler tarafından manşetten aktarıldı.

SİMERİNİ, “Namert Cinayet... Andis Hacıkostis’i Soğukkanlılıkla Öldürdüler” başlık ve spotuyla aktardığı haberinde, Hacıkostis’in göğsünden aldığı 2 kurşun yarasıyla hayatını kaybettiğini yazdı. Habere göre, saat 20:30 sıralarında bürosundan ayrılan Hacıkostis, eve gitmek üzere aracına bindi. Evinin önüne gelen ve aracından inen Hacıkostis’in yanına, aracını kilitlediği sırada kimliği belirsiz bir şahıs yaklaştı. Söz konusu kişi, Hacıkostis’e iki el ateş açtıktan sonra, başka bir şahsın kullandığı motosiklete binerek gözden kayboldu.

Gazete, edindiği bilgilere dayanarak, Rum polisinin, olayla ilgili yaptığı araştırmalarda, söz konusu motosikleti ve motosikletle birlikte, cinayetin işlenilmesinin ardından kullanıldığına inanılan mini bir arabayı terkedilmiş bir vaziyette bulduğunu yazdı.

Habere göre, cinayetin işlenmesinin ardından, başta Rum Meclis Başkanı Marios Karoyan olmak üzere Rum siyasiler ve olay yerine gitti. Öte yandan Politis, polisten edindiği bilgilere dayanarak, cinayetin ekonomik nedenlerle işlenmiş olabileceği üzerinde durulduğunu kaydetti. Gazete, Rum polisinin geçiş kapılarına talimat vererek, kapılardaki denetimlerin artırılmasını istediğini de yazdı.