Dünya Merkel ve Steinmeier’in kimlik bilgileri çalındı!

Merkel ve Steinmeier’in kimlik bilgileri çalındı!

05.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Almanya’da aralarında Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier ve Şansölye Angela Merkel’in de bulunduğu yüzlerce siyasetçinin bilgisayarına siber saldırı yapıldığı bildirildi.

Merkel ve Steinmeier’in kimlik bilgileri  çalındı

Alman basınına göre korsanlar, elde ettikleri bilgileri Twitter’daki bir hesap üzerinden yayımladı. Yayımlanan bilgiler arasında, kredi kartı numaraları, cep telefonları, ev adresleri ve kimlik fotokopilerinin yanı sıra e-postalar ve özel görüşmeler de yer alıyor.

Haberin Devamı

Bilgileri paylaşılan isimler arasında siyasetçilerin çoğunlukta olduğu görülürken, ayrıca gazeteciler, müzik grupları ve bazı ünlüler de bulunuyor. Bilgileri çalınan isimler arasında Cunhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yazdığı hakaret içerikli şiir nedeniyle davalık olan komedyen Jan Böhmermann da bulunuyor. Saldırıya maruz kalan milletvekilleri ve diğer siyasetçilerin telefon numaraları, kredi kartı ve iletişim bilgilerinin sosyal medya üzerinden ifşa edildiği aktarıldı.

AfD etkilenmedi

Siber saldırılarda Federal Meclis’te (Bundestag) grubu bulunan Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU), Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU), Yeşiller, Hür Demokrat Parti (FDP) ve Sol Partinin bu saldırılardan etkilendikleri, sadece aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) partisinin etkilenmediği belirtildi.

Haberin Devamı

Saldırıyı düzenleyen bilgisayar korsanlarının kimlikleri ve amaçlarının tespit edilmesine yönelik çalışmalar ise devam ediyor.