Dünya 'Mezarından konuştu', katilini hapse gönderdi!

'Mezarından konuştu', katilini hapse gönderdi!

24.05.2023 - 15:03 | Son Güncellenme:

Bir akaryakıt istasyonunda sevgilisinin üstüne benzin döktü, kamyonetinden aldığı çakmakla genç kadını ateşe verdi. Aylarca komada kalan kurban, caniyi ömür boyu hapse tıkmak için dahice bir yöntem uyguladı.

Mezarından konuştu, katilini hapse gönderdi

Judy Malinowski, ABD'nin Ohio eyaletinde büyüdü ve mutlu bir çocukluk geçirdi, hatta güzellik yarışmaları kazandı ve okulda mezuniyet kraliçesi olarak taç giydi. Kendisine yumurtalık kanseri teşhisi konduğunda 26 yaşındaydı ve yeni boşanmış bekar bir anneydi. Teşhiş sonrası hayatı adeta kaosa sürüklendi. Kanseri bir kez yendi ama 2006'da kanser geri döndü. Bir kez daha amansız hastalıkla savaşmak zorundaydı.

Haberin Devamı

İyileşme döneminde reçeteli ağrı kesicilere bağımlı hale geldi. Sigortası bitince ilaçlara erişemedi, bu kez eroine bulaşıp sokağa düştü.

Yaşamı yıllar sonra filmler ve belgesellere konu olacak Malinowski, o dönem bağımlılığının üstesinden gelerek tekrar ayağa kalkmaya çalışırken, akrabaları iki küçük kızları Kaylynn ve Maddie'nin bakımına yardım etti. 2015'in başlarında bağımlılığından resmen kurtuldu ve kızlarını geri alarak mutlu bir hayat sürmeye başladı.

KARANLIK BİR GEÇMİŞ

Mutluluğu, Michael Slager ile tanışıncaya kadar sürdü. Slager, Malinowski ile sosyal medya üzerinden iletişime geçerek tanıştı ve çift ilk buluşmalarından itibaren aralarında bir aşk başladı.

O zaman 40 yaşında olan Slager; aile içi şiddet ve cinsel saldırıdan, takip ve tecavüze kadar uzanan suçlarla dolu karanlık bir geçmişe sahipti.

Haberin Devamı

Malinowski, Slager ile ilişkisinde yeniden bağımlılığın esiri oldu. Suç makinesi Slager, genç kadını uyuşturucuya yönlendirerek onu kontrol ediyor ve böylece kendisine de bağımlı hale getiriyordu. Zehirli bir döngünün içinde, çift sık sık kavga ediyordu. Judy 2015'te rehabilitasyona dönerken, ölümüyle sonuçlanacak olan kavga bunlardan yalnızca birisiydi.

Mezarından konuştu, katilini hapse gönderdi

DEHŞETE DÜŞÜREN KARŞILIK

Takvim yaprakları 2 Ağustos'u gösteriyordu. Malinowski-Slager çifti bir akaryakıt istasyonununda tartışmaya başladı. Cani erkek tartışma sırasında sevgilisine dehşete düşüren şekilde karşılık verdi, genç kadının üstüne benzin dökerek ateşe verdi.

Malinowski'nin tüm vücudu alevler içinde kaldı. Polisi arayan görgü tanıkları ise, bir yandan Slager'ı alevi söndürmek için bir yangın söndürücü almaya ikna etmeye çalıştı.

HAYATI PAMUK İPLİĞİNE BAĞLIYDI

Kararlı dedektifler vahşeti soruştururken, Malinowski aylarca komada kaldı ve hayatı pamuk ipliğine bağlıydı. 50'den fazla ameliyat geçirdi, çoğu başarısız olan dayanılmaz prosedürlere ve deri nakline maruz kaldı.

Malinowski'ye bakan hemşire Stacey Best, "O derece de pek çok yanık gördüm. Birkaç günden daha fazla dayanan pek kimseyi gördüğümü söyleyemem. Judy'nin durumunda, 31 yaşındaydı ve vücudunun yaklaşık yüzde 80'i yanmıştı. Bu onun ölüm oranını yüzde 110 yaptı" dedi.

Haberin Devamı

BEŞ AY ÖNCE

Malinowski, 27 Haziran 2017'de yanıklara bağlı komplikasyonlar yüzünden hayata gözlerini yummadan beş ay önce ifadesini, kaydetmeyi başardı. Şoke edici ifadede, eski sevgilisi Slager'dan "O şeytani, yalnızca büsbütün şeytani" söyleriyle bahsetti.

Mezarından konuştu, katilini hapse gönderdi

Gerçekleştirdiği saldırıda kendisi de hastanelik olan Slager ise, yetkililere yaşananların 'kaza' olduğunu söyledi. Akıl almaz şekilde kendisini gazozla ıslatmasına misilleme olarak, sevgilisinin üzerine benzin döktüğü aktardı.

Ancak, bir bankanın ATM kulübesinin güvenlik kamerası, Slager'ın genç kadının üstüne benzin döktünten sonra kamyonuna giderek yarım dakika içinde çakmakla geri döndüğünü kaydetti.

Cani adam saldırıdan sonra hemen tutuklandı ve kasıtlı saldırı ve kundaklama ile suçlandı. Ohio'daki en üst cezai sınır olan 11 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Slager'ın mahkumiyeti ve cezası nihayetinde Malinowski'nin ölümü üzerine değişecekti.

'JUDY YASASI'

Verilen hafif ceza karşısında kalbi kırılan Malinowski, Slager'ın aldığı cezayı bozmak için harekete geçti. Annesi Bowes ve kızlarının da yardımıyla, şimdi 'Judy Yasası' olarak bilinen House Bill 63'ün geçmesi için Ohio eyelatine dilekçe sundu.

Haberin Devamı

Slager'ın aldığı cezayı az bulan yalnızca genç kadın değildi, savcılar da hayli öfkeliydi. Malinowski'nin yaşamını yitirebileceği ihtimaline karşı bir fikir buldular: Genç kadından cinayet davası için görüntülü ifade kaydetmesini istediler.

Franklin İlçe Bölge Savcısı Ron O'Brien, bir cinayet davasında mezardan ifade verilebileceği fikrini dahice bulduğunu söyledi.

'TÜM KADINLAR İÇİN SAVAŞMAK İSTEDİ'

Malinowski'nin durumu kötüleşiyordu ancak ifade için bilincinin yerinde olması gerekiyordu. Bu yüzden ağrı kesici ilaçlarının önemli ölçüde azaltılması gerekiyordu. Acı içindeki genç kadın, ilaçların azaltılmasını kabul etti.

Malinowski'nin kardeşi Danielle Gorman, "Onun bir yanı, böyle bir şey yaşamış diğer tüm kadınlar için savaşmak ve yaşamak istiyordu" dedi.

Mezarından konuştu, katilini hapse gönderdi

ÖLÜMÜNDEN SONRA KABUL EDİLDİ

Malinowski, ölümünden sonra izletilen video kaydında milletvekillerine, "House Bill 63 kabul edilmeli çünkü benim hayatım, ailemin hayatı, çocuklarımın hayatı, çevremizdeki herkesin hayatı mahvoldu, adalet yasaları adil değil." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Judy Yasası, Malinowski'nin ölümünden üç ay sonra, Eylül 2017'de resmen kabul edildi. Ölüm cezasıyla karşı karşıya gelen Slager, Temmuz 2018'de cinayetle ilgili suçunu kabul etti.

Judy Malinowski, hayatını kaybetmeden önce Slager'ın idamla cezalandırılmasını istemediğini söyledi. Genç kadın, kendisini yakan adamın hapisteyken pişman olarak dini inancı bulacağını umuyordu.

Mezarından konuştu, katilini hapse gönderdi

GÜÇLÜ SESİNDEN GURUR DUYUYORLAR

Yargıç, Slager'ın şartlı tahliye olmaksızın ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. ABD'nin Lucasville'deki Güney Ohio Cezaevi'nde bir hücreye kapatılan cani, ölünceye kadar hapisten çıkamayacak.

Malinowski'nin artık ergenlik çağında olan kızları, parmaklıkların ardındakiatın hay Slager'ın iğrenç suçu için yeterince güçlü bir ceza olmadığını düşünüyorlar ancak yine de annelerinin güçlü sesinin katilini parmaklıklar ardına kilitleyen anahtar olmasından gurur duyuyorlar. Kardeşlerden Kaylynn, "Annem bana herkese karşı durulabileceğini öğretti" dedi.