Dünya Milyonluk aşk vurgunu! 'Tinder Dolandırıcısı' zengin olduğuna inandırıp hediyelere boğdu, aslında işsizdi

Milyonluk aşk vurgunu! 'Tinder Dolandırıcısı' zengin olduğuna inandırıp hediyelere boğdu, aslında işsizdi

23.02.2024 - 12:37 | Son Güncellenme:

Hafta sonu kaçamakları, lüks yemekler ve sayısız hediyeyle akıllarını başlarından aldı. Güvenlerini kazandıktan sonra 'kriz senaryosuyla' paralarını toplamaya başladı. Bir kadından elde ettiği maddi gelirle bir diğerini dolandırdı. Yol açtığı vurgun o kadar büyüktü ki, 'Tinder Dolandırıcısı' çoktan yakalanmasına rağmen hala yeni kurbanlar ortaya çıkıyor.

Milyonluk aşk vurgunu Tinder Dolandırıcısı zengin olduğuna inandırıp hediyelere boğdu, aslında işsizdi

Kötü şöhretli Kazanova Cieran McNamara İngiltere'de  'Tinder Dolandırıcısı' olarak nam saldı. Tanıştığı tüm kadınlara kendini varlıklı bir iş adamı olarak tanıttı oysa gerçek çok farklıydı. McNamara, işsizdi ve tek bir bavulla yaşıyordu. 37 yaşındaki dolandırıcı bir dizi sahte kimlik kullanarak 300 bin sterlinlik vurguna imza attıktan sonra yakalanarak yedi yıllık hapis cezasına çarptırılmıştı ancak bu zamana kadar yalanlar ağını öylesine genişletmişti ki, yeni kurbanlar hala ortaya çıkmaya devam ediyor. Kandırdığı kadınlar, kendilerini nasıl baştan çıkardığını anlattı ve hemcinslerini uyardı.

Haberin Devamı

ÖNCE GÜVENLERİNİ KAZANDI

McNamara, kurbanlarının güvenini kazandıktan sonra bir 'kriz senaryosu' oluşturup onlardan para almaya başlıyordu. Elde ettiği parayı lüks hayatını finanase etmek için kullanıyordu, bu sayede diğer kadınları dolandırıyordu. Kurbanların anlattıklarına göre 'aşk dolandırıcısı' çoğu zaman banka hesapları ile sorun yaşadığını, hesaplarının dondurulduğunu söylüyor ve kadınlardan bu sayede para almaya başlıyordu.

Milyonluk aşk vurgunu Tinder Dolandırıcısı zengin olduğuna inandırıp hediyelere boğdu, aslında işsizdi

'GERÇEKTE İŞSİZDİ VE TEK BİR BAVULA SAHİPTİ'

Cheshire Polis Teşkilatı'ndan Dedektif Victoria Hazlewood, McNamara'nın seri bir dolandırıcı olduğunun altını çizerek "Kurbanlarını ülke çapında mülkleri olan bir milyoner olduğuna inandırdı ancak gerçekte işsizdi ve bir bavulla yaşıyordu" dedi. Ciaran Griffin, Christian McNamara ve Myles McNamara isimlerini kullanan dolandırıcı, kurbanlarının çoğunluğu ile internette tanıştı. Hakim karşısına çıkan 37 yaşındaki adam, hakkındaki dört dolandırıcılık suçlamasını kabul ettikten sonra yedi yıl hapis cezası aldı.

Haberin Devamı

Dört kurbanı nakit parayla dolandırmak için lüks bir emlak geliştiricisi, girişimci ve avukat kılığına girdi. Dedektiflerin ülkede başka kurbanlar olduğundan hiç şüphesi ve onları öne çıkmaya çağırdılar. Bu ayın başında hapse atılmasından bu yana İngiliz basını, kendilerinin de McNamara tarafından kandırıldıklarını öne süren ve 2013 yılına kadar giden dört kadınla daha iletişime geçti.

Milyonluk aşk vurgunu Tinder Dolandırıcısı zengin olduğuna inandırıp hediyelere boğdu, aslında işsizdi

SAYISIZ GÖSTERİŞLİ HİKAYE VE JEST İLE GÖZLERİNİ BOYADI

Öne çıkan kadınlar benzer aşk ve ihanet hikayeleri aktardılar. Yakışıklı ve şık giyimli dolandırıcının pilot, avukat veya jet sosyete bir DJ kılığına girerek gösterişli bir işe sahip olduğunu söyleyerek kendileriyle nasıl ilişki kurduğunu anlattılar. Kurbanlarına, Londra ve Cheshire'daki malikanelerdeki fotoğraflarını, ayrıca dünya çapında birinci sınıfta seyahat ederken ve beş yıldızlı otellerde konaklarken çekilmiş fotoğraflarını mesajla gönderiyordu. Kadınları adeta hediye yağmuruna tutuyor, hafta sonu kaçamaklarına götürüyor ve lüks yemeklere çıkarıyordu.

Söz konusu kurbanlar arasında, internette bir flört uygulaması üzerinden 'Christian' isimli bir adamla ile eşleştikten sonra dolandırıcıya 10 bin sterlin kaybeden Londralı 43 yaşındaki bir hemşire de bulunuyor. 40 yaşındaki bekar bir anne ise, 2022'de avukat rolüyle kandırılmasını sonucu 3.200 sterlin değerinde dolandırıldı.

Haberin Devamı

Bir randevu sırasında McNamara, sevgilisine adının Myles olduğunu ve büyük bir emlak portföyüne sahip olduğunu anlatmıştı. Hatta bir belediye başkanına ev sattığını söyleyerek de övnmüştü. Londra'dan 43 yaşındaki başka bir kadın, elit bir DJ ile çıktığını sanıyordu ve spor salonu üyeliği için bin sterlinlik faturayı teslim aldığında şok oldu.

İLK KURBANI KENDİSİNİ BÜYÜTEN BÜYÜKANNESİ OLDU

Şüpheleri gittikçe artan kadın hemen polisle iletimie geçti ve güvenlik güçleri ona McNamara ile çıkmaya devam ederek bilgi toplamasını söyledi. Polis, McNamara'yı dolandırıcılık şüphesiyle tutuklamadan önce Emma'ya soruşturmayı ilerlettiklerini söyledi. 2014'te 18 ay hapis cezasına çarptırıldı ancak Emma dolandırıcının Eylül 2022'ye kadar kendisiyle iletişim halinde kaldığını, hatta hapishaneden mektuplar gönderdiğini kaydetti.

Haberin Devamı

İngiliz Dailmail gazetesinin yaptığı araştırmaya göre McNamara'nın ilk kurbanı kendisini büyüten büyükannesiydi. Kathleen O'Sullivan isimli büyükannesinin banka hesabından ve evdeki kasasından yaklaşık 60 bin sterlin para alan McNamara, o sıralarda eğitim aldığı Katolik kilisesinde de hırsızlık yapmaya başladı. Bu sırada ise yalnızca 14 yaşındaydı.