Dünya Modada yeni trend! Spor yapan kazanır

Modada yeni trend! Spor yapan kazanır

12.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

New York Moda Haftası bu yılın trendinin karın dekoltesi olacağını gösterdi. Defilelerde “kiloya taviz vermeyen” büstiyer ve “göbek pencereli” tasarımlar sık sık yer aldı. Sağlık için de gerekli düz karınlı olmak ise düzenli spor yapmakla mümkün

Modada yeni trend Spor yapan kazanır

DERLEYEN: PELİN AYKIN ABD’nin New York kentinde hafta boyuncu modanın en yeni trendlerine tanık olundu. Modadaki yeni tasarımların rüzgârı öyle bir esti ki sektördeki tüm bakışların New York’a çevrilmesini sağladı. Dünyanın en önemli moda etkinliklerinden biri olan ve 7 Eylül’de başlayan New York Moda Haftası, ünlü markaların 2022 İlkbahar/Yaz kreasyonlarının tanıtılmasıyla bugün sona erdi. Moda devlerinin kreasyonlarında bolca yer verdiği farklı büstiyer tasarımları da yeni bir trendin habercisi oldu.

Haberin Devamı

Sınırsız yaratıcılık

Yeni trendlerin belirlendiği moda haftasında uzun yıllardır göğüs dekolteli ve derin yırtmaçlı kıyafetler revaçtayken bu yıl, “karın dekolteli” tasarımlar ön plana çıktı. Yaratıcılıkta sınır tanımayan moda devleri Brandon Maxwell, Michael Kors, Christian Cowan, Moschino, Jason Wu, LaQuan Smith, kresyonlarında blazer ceketlerin içerisinde karnı açıkta bırakan bikini formundaki şık büstiyerlere, bolerolara ve karın dekolteli elbiselere yer verdi.

Sporu teşvik ediyor

Bazı moda eleştirmenleri tasarımcıların göbekteki dekolteyi ön plana çıkararak düz bir karnı teşvik etmesi nedeniyle bu yıl, spor salonlarına talebin fazla olacağı konusunda yorumlarda bulundu. Öte yandan düz karınlı olmak sağlık açısından da gerekli bir konu. Yağların biriktiği bir karın yapısı, sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor. Bu sorunların bazıları da kronik olabiliyor. Düz karınlı olmak için ise sağlıklı beslenmek ve düzenli spor yapmak gerekiyor.

Haberin Devamı

En büyük dörtlüden biri New York Moda Haftası

 Geçmişte modanın merkezleri olarak Fransa’nın başkenti Paris ve İtalya’nın Milano kenti öndeydi. Ancak sonraki yıllarda
New York ve Londra moda haftaları da bu zincire eklendi. Sundukları yenilikler ve en ünlü moda tasarımcılarının defileleriyle her biri sektörde aranılan etkinlikler oldu. Her yılın Şubat ve Eylül aylarında düzenlenen New York Moda Haftası’nda uluslararası moda koleksiyonları alıcılara, medyaya ve halka gösteriliyor. 6 ayda bir yapılan, 7 - 9 gün süren New York Moda Haftası, Paris, Londra ve Milano’dakilerle birlikte “Big 4” (Büyük dört) olarak anılıyor. 1 milyar dolara yakın ekonomik etkisi olan New York Moda Haftası, sektördeki dev kuruluşlar tarafından destekleniyor.