Dünya Müzakereler 20 Kasım’da

Müzakereler 20 Kasım’da

13.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kıbrıslı liderler Mustafa Akıncı ve Nikos Anastasiadis arasında İsviçre’nin Mont Pelerin kasabasında devam eden görüşmelerden bir sonuç çıkmadı.

Müzakereler 20 Kasım’da

Rum lider Anastasiadis’in isteği üzerine görüşmelere bir hafta ara verildi ve 20 Kasım’da Mont Pelerin’de yeniden görüşme yapılması kararlaştırıldı. Anastasiadis’e, Rum Kilisesi’nin ve muhalefetinin, “Ulusal Konsey’den karar almadan, 5’li konferans tarihi alamazsın” baskısı yaptığı öğrenildi. Süreçle ilgili açıklama yapan KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, “Toprak kriterlerinde uzlaşı olmadığını” söyledi. Mont Pelerin’de yaşananların bir kayıp olmadığını anlatan Burcu, “Hedefimize doğru yürüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Harita masada

Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis de, yeniden yapılacak Cenevre görüşmelerinde hedefin, “toprak konusundaki kriterleri sonuçlandırmak ve bunları harita üzerine taşımak olduğunu” belirtti. BM’den yapılan açıklamada da, “Liderlerin kayda değer ilerleme sağladığı” belirtildi.

Liderler 20 Kasım’da başlayacak ikinci görüşmede 5’li konferansa karar verirse, bu konferansın yeni yıldan önce yapılması planlanıyor.