Dünya Müzakerelerin ikinci turun ilk görüşmesi 8 saat sürdü

Müzakerelerin ikinci turun ilk görüşmesi 8 saat sürdü

25.01.2010 - 22:00 | Son Güncellenme:

.

Müzakerelerin ikinci turun ilk görüşmesi 8 saat sürdü

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde bugün başlayan yoğunlaştırılmış sürecin ikinci turunun ilk gününde 8 saatlik görüşme yaptı.
Liderler bugünkü görüşmede ‘Yönetim ve Güç Paylaşımı’ başlığını ele aldılar. Görüşmenin ardından kısa bir açıklama yapan BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Aleksander Downer, görüşmenin oldukça ciddi ve dostça bir havada geçtiğini, bugünkü görüşmenin iki lider arasında baş başa geçtiğini, yarın ise heyetler arasında gerçekleştirileceğini söyledi. BM Genel Sekreteri’nin Ada’yı ziyaretinin henüz netleşmediğini belirten Downer, üçüncü tur görüşmelerin olup olmayacağı yönündeki sorulara karşılık ise, liderlerin görüşmelerin devamını konuştuğunu, gelişmelerin Çarşamba gününden sonra şekillenmesinin beklendiğini söyledi. Downer, yarınki görüşmede, bugünkü konuların heyetler arasında ayrıntılı şekilde ele alınacağını ekledi.
Yoğunlaştırılmış müzakereler çerçevesinde bugün başlayan ikinci tur görüşmeler, 3 gün aralıksız devam edecek ve çarşamba günü tamamlanacak.