Dünya Nasıl ‘yasadışı başkanlık sarayı’na gidersin?

Nasıl ‘yasadışı başkanlık sarayı’na gidersin?

26.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Rum iktidar partisi Demokratik Seferberlik Partisi (DİSİ) Lideri Averof Neofitu’nun, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rumların ‘yasadışı’ olarak kabul ettiği Cumhurbaşkanlığı’nda görüşmesi kriz çıkardı.

Nasıl ‘yasadışı başkanlık  sarayı’na gidersin

Rum muhalefeti, “Averof’un sınırları aştığını” öne sürdü ve “Sen nasıl yasadışı başkanlık sarayına gidersin?” diye açıklama yaptı. Güney Kıbrıs’ta bir numaralı gündem olan olay; Averof’un görüşmelerin başlaması amacıyla Akıncı ile yediği yemek sonrasında patlak verdi. KKTC’ye geçerek, Cumhurbaşkanlığı’na gelen Averof, Akıncı’ya görüşmelere dönmesi yönünde mesajlar verdi. Akıncı da, nasıl masaya dönülebileceği üzerinde düşüncelerini ortaya koydu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu da bir açıklamasında, “Cumhurbaşkanımız, DİSİ Başkanı ile Cumhurbaşkanlığı’nda bir yemekte görüştü” yönünde açıklama yaptı. Bu açıklama üzerine Güney Kıbrıs muhalefeti ayağa kalktı.

DİKO, EDEK, Çevreciler ve Dayanışma Hareketi ardı ardına açıklama ile Neofitu’yu kınadı. DİSİ’den yapılan açıklamada ise, Neofitu’nun, Akıncı ile ‘yasadışı başkanlık sarayındaki’ ofisinde bir görüşme yaptığı kesin bir dille yalanlandı. Bu arada Neofitu’nun Rumların tepkisinden çekindiği için binaya girerken ve çıkarken çok dikkatli davrandığı ifade edildi. Neofitu’nun, Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis’e bilgi vererek, KKTC’ye geçtiği ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Milliyet’e konuşan üst düzey bir yetkili “görüşmenin Cumhurbaşkanlığı’nda olduğunu ve çok samimi bir ortamda geçtiğini” söyledi. Bu görüşmenin 2018’deki seçimleri de etkileyebileceği öne sürüldü.