Dünya Neler olduğu açıklanamıyor! Bu otele girenler sağ çıkamadı

Neler olduğu açıklanamıyor! Bu otele girenler sağ çıkamadı

16.04.2022 - 07:07 | Son Güncellenme:

ABD Los Angelas'ta açılan Cecil Otel, günümüze dek açıklanamayan pek çok doğaüstü olaya, sebebi kanıtlanamayan birçok ölüme ev sahipliği yaptı. Burada kalan insanlara ne olduğuna, neden bu olaylara karıştıklarına dair mantıklı tek bir kanıt dahi bulunamadı.

ABD Los Angelas'ta 1927 yılında açılan Cecil Otel, uzun yıllardır yaşanan tüm esrarengiz olaylara rağmen hizmet vermeye devam etti. Geçtiğimiz yıllarda otelin adındaki kara lekenin silinmesini isteyenler otelin adını değiştirse de Cecil Otel, içinde barındırdığı tüm sırlarla olduğu yerde durmaya devam ediyor. Peki bu otelde neler oluyor? Belgesellere konu olan bu otelin sırrı ne? Aslında Cecil Otel açıldığı ilk yıllarda birçok iş insanının kaldığı sayısız etkinliğin yapıldığı oldukça nezih bir yerdi. Ancak zamanla otele gelen misafirlerin intihar etmeye başladığı veya esrarengiz bir şekilde ölü bulundukları duyuldu. Yıllar içerisinde de otelde yaşanan intihar ve cinayet vakaları giderek arttı.

Haberin Devamı

Neler olduğu açıklanamıyor Bu otele girenler sağ çıkamadı

ADINI 'İNTİHAR OTELİ' KOYDULAR

Özellikle 1940'lı yıllarda ABD 'Büyük Buhran' dönemindeyken artan ekonomik problemler beraberinde birçok sorunu getirdi. Cecil Otel o yıllardan itibaren farklı kişilerin durak noktası oldu, otelin çevresinde artan suç oranları ise otelin müşteri portföyünü bütünüyle değiştirdi. O yıllarda otelde Jean Purcell adında bir kadının doğum yaptığını ve bebeğini otelin camından aşağıya attığı bilgisi verildi. Olayı araştıran dedektifler kadının ruh sağlığının bozuk olduğunu gerekçe gösterdiler.

Bu olaydan yalnızca 3 sene sonra yani 1947 yılında otelin çok yakınlarındaki bir parkta oyuncu Elizabeth Short’un cesedi bir parçalanmış bir şekilde bulundu. Cinayetin otelle bağlantısı ise genç oyuncunun ölmeden dakikalar önce otelin barında oturmuş olmasıydı. Zaman içinde Cecil Otel'de cinayet ve intihar vakaları arttı. Hatta 1960’lı yıllarda Cecil Otel artık 'İntihar Oteli' olarak anılmaya başlamıştı.

Haberin Devamı

Cecil Otel'de tarihi boyunca yaşanan en karmaşık vakalardan biri ise 1980'li yılların sonuna doğru yaşandı. İşlediği cinayetlerin dünya çapında duyulduğu seri katil Richard Ramirez de Cecil Otel'de kaldı. Öldürdüğü 13 kadının bu otelle bağlantısı olduğu tespit edilen Richard Raminez, Cecil Otel'de uzun bir zaman kalmış, işlediği her cinayetten sonra elini kolunu sallayarak 1402 no'lu odasında kimsenin şüphesini çekmeden yaşamaya devam etmişti. Şeytana taptığını iddia eden Raminez tutuklandıktan sonra idam cezasına çarptırılsa da olanları duyanlar Cecil Otel'in sorunlu bir yer olduğu konusunda artık hemfikirdi.

OTEL EL DEĞİŞTİRDİ AMA...

Yıllar içinde otelde yaşananlar ve her türlü suça bulaşmış insanların bu otelde ellerini kollarını sallayarak kolayca yaşayabilmeleri artık bu otel için bir yenilenme döneminin geldiğini düşündürttü. 90'lı yıllara gelindiğinde Cecil Otel, 26 milyon dolara başka bir grup tarafından satın alındı. Ancak otelin karanlık geçmişi peşini bırakmadı.

Neler olduğu açıklanamıyor Bu otele girenler sağ çıkamadı

Cecil Otel'de yaşanan, belgesellere konu olan birkaç vaka daha var. Bunlardan biri Richard Raminez vakası ile bağlantılı. Raminez'den birkaç yıl sonra Los Angelas'a Jack Unterweger adında bir gazeteci geldi. Gazetecinin amacı Los Angelas'ta işlenen cinayetlerin arka perdesini araştırmaktı. Polis teşkilatına mensup biriyle anlaşan gazeteci, memura devriyesinde eşlik ediyor ve Los Angelas'ın karanlık yüzünü anlamaya çalışıyordu.

Cesur gazeteci bölgede olup bitenleri daha iyi anlamak için ise Cecil Otel'de kalmayı özellikle tercih etmişti. Richard Ramirez'in Cecil Otel'de yaptıklarını duyan gazeteci bu tarz bir vakayı yakalama ve araştırmanın umuduyla orada kalıyordu.

Tesadüf o ki Jack Unterweger da Richard Ramirez'in kaldığı odada 1402 no'lu odada kalıyordu, kısa bir süre sonra devriye gezerken birkaç kadın cinayetine rastlandı. Dedektifler birbiriyle bağlantılı olan ve farklı zamanlarda ama aynı kişi tarafından işlendiği düşünülen bu cinayetlerin peşine düştü.

Neler olduğu açıklanamıyor Bu otele girenler sağ çıkamadı

KATİL HERKESİ ŞAŞIRTTI!

Kısa bir süre sonra cinayetlerin kim tarafından işlendiği anlaşıldı ancak polisler geç kalmıştı. Gazeteci, yazar olduğunu iddia eden ve amacı yalnızca Los Angelas'ta olan cinayetleri incelemek olduğunu söyleyen Jack Unterweger cinayetleri işleyenin ta kendisiydi. Gerçek ortaya çıkmadan kısa bir süre önce Los Angelas'ı terk eden ve ülkesie dönen Unterweger, Avrupa'da da birden fazla kadını katletmiş, üstelik 1974 yılında da hüküm giymişti. Ancak o yıllarda hapishanede yazdığı kitaplar ve senaryolar ödül alınca beraat etmişti. Dışarı çıkar çıkmaz Richard Ramirez'in namını duyan Jack Unterweger planını yapmıştı. Hayalinin tam olarak Richard Ramirez gibi dünyaca ünlü bir seri katil olmak olduğunu söyleyen Unterweger, yakalandıktan ve müebbet hapis cezasına çarptırıldıktan yalnızca 6 saat sonra kendisi asarak intihar etti.

Haberin Devamı

Cecil Otel'in olayların tam da merkezinde olması herkesi tedirgin etti ve otel giderek değer kaybetti. Yaşanan en kritik vakalardan biri de 2013 yılında gerçekleşti. Otelin namını bilmeyen 21 yaşındaki turist Elisa Lam, Los Angelas'a gezmeye gelmişti. Yolda tanıştığı birinin tavsiyesi üzerine Cecil Otel'de kalmaya karar veren Lam, başına geleceklerden habersizdi. Elisa Lam genç bir kadındı ve daha önce Los Angelas'a hiç gelmemişti. Otelin içindeki kasvetli havadan rahatsız olan Lam kısıtlı bütçesinden dolayı burada kalmayı kabul etmişti ancak kaldığı günler içerisinde etraftaki tekinsiz kişilerin hareketlerinden rahatsızdı. Bir gece ansızın ortadan kaybolan ve otelden çıkış yapmadığı görülen Lam'den haber alınamadı.

Haberin Devamı

BİR CİNAYET DAHA!

Olayı araştıran dedektifler Elisa Lam'ın otelin içinde bir yerlerde olduğundan emin olduktan sonra tüm oteli aradılar, kamera kayıtlarını incelediler. Lam kaybolduktan 20 gün sonra otelde kalan misafirler suların renginin değişik olduğunu şikayet edince yetkililer otelin su deposunu incelemeye karar verdiler. 

Gördükleri şey Elisa Lam'in cansız bedeniydi. Elisa Lam 20 gün boyunca otelin su deposunun içindeydi. Dedektifler sayısız sorguya ve incelemeye rağmen bu cinayete kimin sebep olduğunu bulamadı, üstelik otopsi raporuna göre de bu bir cinayet değil kazaydı. Ancak kimse buna inanmadı ve Elisa Lam'in ölümü cevapsız kaldı.

Haberin Devamı

Neler olduğu açıklanamıyor Bu otele girenler sağ çıkamadı

Bu olaydan iki yıl sonra yani 2015 yılında otelde bir cinayet daha gerçekleşti. Artık yetkililer bu duruma dayanamadı ve otelin adını değiştirmeye karar verdiler. O yıllardan beri Cecil Otel'den herhangi bir haber gelmiyor. Ancak Cecil Otel'in karanlık geçmişini bilenler otel konusunda hâlâ oldukça endişeli.