Dünya Nijerya’nın köylerinde katliam: En az 160 ölü

Nijerya’nın köylerinde katliam: En az 160 ölü

27.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Nijerya’nın orta kesiminde yer alan Plateau eyaletindeki çeşitli köylerde Cumartesi ile Pazartesi günü arasında silahlı grupların düzenlediği saldırılarda en az 160 kişinin hayatını kaybettiği, 300 kişinin de yaralandığı açıklandı. 

Nijerya’nın köylerinde katliam: En az 160 ölü

Plateau eyaletinde Bokkos yerel yönetiminin başkanı Monday Kassah, “haydut” olarak adlandırılan yerel silahlı grupların en az 20 köye “iyi koordine edilmiş” saldırılar başlattığını ve evleri ateşe verdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Saldırıların sorumluluğunu hiçbir grup üstlenmedi. Ancak, Fulani kabilesine mensup çobanlar, kuzeybatı ve orta bölgelerde bu tür toplu katliamları gerçekleştirmekle suçlanıyor. Nijerya ordusu, şüphelileri aramak için operasyon başlattığını ancak bu tür saldırılarda tutuklamaların nadir olduğunu söyledi.

Bokkos’ta birkaç yıldır dini ve etnik gerilimlerin yaşandığı biliniyor. Kuzeybatı ve orta Nijerya ise ormanların derinliklerindeki üslerden faaliyet gösteren ve köyleri yağmalayıp fidye için insanları kaçıran haydut milislerce uzun süredir terörize ediliyor.