Dünya Nükleer santralde gizemli olay: Rus askerleri açıklanamayan şekilde öldü!

Nükleer santralde gizemli olay: Rus askerleri açıklanamayan şekilde öldü!

19.07.2022 - 17:18 | Son Güncellenme:

Rusya'nın 24 Şubat'ta başlattığı Ukrayna işgali, yaklaşık beş aydır devam ediyor. Savaşın 146'ncı gününde, işgal altındaki Ukrayna nükleer santralinde, açıklanamayan bir olay meydana geldi.

Nükleer santralde gizemli olay: Rus askerleri açıklanamayan şekilde öldü

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali, 146 gündür devam ediyor. Zaporizhzhia nükleer santralinde meydana gelen esrarengiz olay sonrasında Rus askerlerinin öldüğü ve yaralandığı iddia edildi.

Haberin Devamı

"PANİK İÇİNDE KAÇIŞTILAR"

İstasyonun bulunduğu Enerhodar'ın Belediye Başkanı Dmytro Orlov, askerlerin "çok korktuklarını ve panik içinde koştuklarını" ve bazılarının şu anda hastanede yoğun bakımda olduğunu söyledi.

Putin'in askerleri, füze sistemleri de dahil olmak üzere birçok silahını depolamak için santrali kullanıyor olsa da, ani paniğin nedeni bilinmiyor.

Ukrayna nükleer ajansı Energoatom'un başkanı Cuma günü, 500 kadar Rus askerinin bölgeyi kontrol etmesiyle durumun 'son derece gergin' olduğu konusunda uyarmıştı.

Petro Kotin, nehrin karşı yakasındaki şehr, kastederek, İşgalciler, Dnipro nehrinin diğer yakasını ve Nikopol bölgesini bombaladıkları füze sistemleri de dahil olmak üzere araç ve makinelerini oraya getiriyor" dedi ve ekledi:

Haberin Devamı

Çevreyi fiziksel olarak kontrol ediyorlar. İşgalcilerin ağır makineleri, silahları ve patlayıcıları olan kamyonları, Zaporizhzhia nükleer santralinin topraklarında kalmaya devam ediyor.

Belediye Başkanı Orlov'a göre, dokuz asker farklı derecelerdeki yaralanmalar nedeniyle hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı:

Nükleer santralde gizemli olay: Rus askerleri açıklanamayan şekilde öldü

Biri ağır yaralı olarak getirildi ve yoğun bakıma alındı. Bazılarıysa öldü ama şu anda ölenlerin tam sayısını söyleyemeyiz. O kadar korktular ki, panik içinde istasyonun çevresinde koştular. Olması gerektiği gibi vardiya değiştirmek yerine, çok uzun süre fabrikada iki vardiya operasyon personelini engellediler.

Ukrayna'nın elektriğinin yaklaşık yüzde 20'sini üreten Zaporizhzhia santrali, 4 Mart'ta Rus güçleri tarafından ele geçirildi ve şimdi idari binaları ve istasyonu Ruslar kontrol ediyor. Vladimir Putin'in Ukrayna'yı işgal etmesinden bu yana 50 bin Rus askerinin öldüğüne, yaralandığına veya esir alındığına inanılıyor. Kremlin'in asker tedarik edilmesi için Wagner ile anlaştığı ve paralı askerlerin savaştığı belirtiliyor. Ancak Luhansk ve Donetsk bölgelerindeki çatışmalardan sonra Rusya için kaynaklar azalıyor. Rusya toprak kazanımları elde etti, ancak önemli bir maliyetle.

Nükleer santralde gizemli olay: Rus askerleri açıklanamayan şekilde öldü

HIRSIZLAR VE KATİLLER RUSYA İÇİN ÇARPIŞACAK

Son olarak Kasvetli bir Rus hapishanesinden gelen görüntüler, Vladimir Putin'in Ukrayna'daki savaşında savaşmak için mahkumları işe aldığını gösteriyor. Mahkumlar, Moskova'nın savaş gücünü artırmak için Wagner özel ordusuna kaydolmak için hapishanelerine götürülüyor.

GÖRÜNTÜ BİR MAHKUM TARAFINDAN SEÇİLDİ

Rusya'nın yoksul Adıge Cumhuriyeti'ndeki hapishaneden yaklaşık 300 hükümlü, af karşılığında cephe savaşçısı olmayı seçti. Hapishanedeki bir mahkum tarafından çekilen görüntülerde, mahkumların Rus Savunma Bakanlığı ve FSB güvenlik servisiyle yakın çalışan Wagner temsilcileriyle görüştüğü görülüyor.

Nükleer santralde gizemli olay: Rus askerleri açıklanamayan şekilde öldü

Haberin Devamı

Mahkumların orduya katılması, Rusların çaresizliğinin bir işareti olarak yorumlanıyor. Hapishane hakları grubu gulagu.net'e konuşan bir kaynak, görüntülerin 7 Temmuz 2022 gününe ait olduğunu söyledi:

300 MAHKUM KABUL ETTİ

Mahkumlar Wagner'in işe alım görevlileriyle görülmek için bekledi. Yaklaşık 300 mahkum gitmeyi kabul etti.

Rusya'daki bu hapishanede, aralarında cinayetten mahkum edilmiş suçluların da yer aldığı bin 350 hükümlu bulunuyor.