Dünya O Türk yakalandı

O Türk yakalandı

23.12.2010 - 12:28 | Son Güncellenme:

Kırmızı bültenle aranan Hakan Ayık KKTC polisini aşamadı: Dünya polisini peşinden koşturan Türk yakalandı.

O Türk yakalandı

Avustralya’da 2 yıldır izlenen uyuşturucu şebekesinin elebaşı ve ülkenin “en çok aranan adamı” olarak bilinen Hakan Ayık, KKTC’nin Girne şehrinde düzenlenen bir operasyonla yakalandı. Avustralya Federal Polisi’nin (AFP) ağustos ayında hakkında tutuklama emri çıkarmasından bu yana firarda olan Ayık (32), KKTC’den Güney Kıbrıs’a geçmeye çalışmış, Rum polisi tarafından fark edilmişti. Rum polisinin kendisini tutuklayacağını anlayan Ayık, yanındaki arkadaşının aracıyla KKTC sınırına doğru kaçarak kurtulmuştu. Rum polisi Ayık’ın arkasından uyarı ateşi açmıştı.

KKTC Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi de, Ayık’ın Rum tarafına geçerken kaçması üzerine operasyon üzerine operasyon düzenledi. Hakan Ayık’la ilgili bilgi toplayan KKTC polisi, önceki gün Ayık’ın Girne’nin kordon boyu bölgesinde yürüyüş yaptığı bilgisini aldı. Olay yerine giden polis Ayık’ı gözaltına aldı.

Ayık’ın Lapta bölgesinde bir evde kaldığını öğrenen polisler, zanlı ile birlikte eve baskın düzenledi. Burada yapılan araştırmada, yaklaşık 150 bin TL, 135 paket kas geliştirici ilaç, 3 paket uyuşturucu madde tespitine yarayan laboratuar malzemesi, 1 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet 3G, 8 adet cep telefonuna el koydu. Mahkemeye çıkarılan Ayık’a 3 gün tutukluluk verildi. Ayık yarın tekrar hakim karşısına çıkacak. KKTC hükümetinin Ayık’ın Türkiye’ye iadesi için çalışma başlattığı belirtildi.

“Hoffman Operasyonu” adlı verilen organize suç soruşturması kapsamında, Hakan Ayık’ın kız arkadaşı ve ortağı olan Çinli Man Kong Ho, geçen Eylül ayında Hong Kong’da yakalanmıştı. Ayık ise uyuşturucu operasyonu bittikten sonra ne Hong Kong’a ne de Avustralya’ya dönmeyerek tutuklanmaktan kurtuldu. Ayık, sadece Türkiye gibi Avustralya ile suçlu iade anlaşması olmayan ülkelerde kalıyordu.

Haberin Devamı

Facebook’tan mesaj gönderdi

Hakan Ayık, internetteki sosyal paylaşım siteleri ‘Facebook’ ve ‘Myspace’e üye olup profillerinde eğlenirken çekilmiş fotoğraflarını yayınladı. Ancak polis, bu sitelerden de Ayık’ın bulunduğu yeri belirleyemedi. Hakan Ayık Facebook’a vücudunu sergilediği fotoğraflarını da koyup “Sıkıysa yakala” mesajları yazarak polisle dalga geçti.
Vücut geliştirme sporuyla ilgilenen Hakan Ayık, aynı zamanda silaha olan ilgisiyle de dikkat çekiyor. Ayık, Facebook’ta Dubai, Sydney, Hong Kong, Çin, Bangkok ve Seul’de mafya liderleriyle çektirdiği çok sayıda fotoğrafını yayımlamıştı.