Dünya Obama’ya zehirli mektup gönderen isim yargılanıyor

Obama’ya zehirli mektup gönderen isim yargılanıyor

12.12.2013 - 13:21 | Son Güncellenme:

Amerikalı aktris Shannon Guess Richardson, ABD Başkanına risin içeren mektup gönderdiğini itiraf etti.

Obama’ya zehirli mektup gönderen isim yargılanıyor

Richardson’ın zehirli mektup gönderme sebebi ise silah yasasındaki değişiklik… 36 yaşındaki ünlü oyuncu, silah yasasının sertleştirilmesine yönelik çalışmaları protesto etmek için gerçekleştirdiği eyleminde, biyolojik silah kullanmakla suçlanıyor. Solunum yollarını kapatan risin maddesinin, küçük bir dozu dahi ölüme sebebiyet veriyor. Suçunu kabul eden Richardson'ın, ömür boyu hapse mahkum edilebileceği bildiriliyor.

Haberin Devamı

The Walking Dead ve The Vampire Daires adlı ünlü Amerikan dizilerinde rol alan oyuncu, mayıs ayında yolladığı risinli mektuplar nedeniyle haziran ayında gözaltına alınmıştı. Richardson'ın dil bilgisi hatalarıyla dolu, daktiloda yazılmış mektubunda, silahlarına el konulmak isteniyorsa öncelikle kendisinin ve ailesinin öldürülmesi gerektiğini yazdığı bildiriliyor. Mektubun tamamı yayımlanmazken, ünlü oyuncunun, "Evime girmeye çalışan herkes, yüzünden vurulacak. Bu mektupta gönderdiğim şey, sizin için planladıklarımın yanında bir hiç" dediği bildirildi.

ABD'de silah yasasına dair tartışmalar yaklaşık bir yıl önce Connecticut'ta bir öğrencinin okulda rastgele ateş ederek, 20 çocuk ve 6 yetişkini öldürmesiyle başlamıştı. Ancak silah yasasında reforma gidilmesine yönelik çabalar Amerikan Kongresi'nde henüz bir sonuç getirmedi.