Dünya Oğul Kaddafi aday oluyor

Oğul Kaddafi aday oluyor

21.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Fransa eski cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Libya’nın devrik lideri Muammer Kaddafi’yle olan maddi ilişkisi nedeniyle gözaltına alınırken, Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam da, Libya’da seçime girmeye hazırlanıyor. Seyfülislam Kaddafi’nin, Libya’da bu yıl yapılması beklenen cumhurbaşkanı seçimlerinde aday olacağı belirtildi.

Oğul Kaddafi aday oluyor

Seyfülislam’ın avukatı Halid el-Guveyl, seçimlere girme konusundaki adımın resmi olarak Tunus’ta düzenlenen basın toplantısıyla atıldığını söyledi. Guveyl, Seyfülislam’ın Libya’yı kurtarma ve onu uluslararası sahadaki eski konumuna döndürmeyi önemsediğini dile getirdi. Avukat Guveyl, Seyfülislam’ın, dışlama, marjinalleşme ve yabancı müdahalesinin olmadığı yeni Libya’nın inşası için liderliğini yaptığı Libya Halk Kurtuluş Cephesi adına aday olacağını aktardı. Avukat Guveyl, Seyfülislam’ın Libya’da ve serbest olduğunu savundu.

Haberin Devamı

Devrim sırasında insanlık karşıtı suç işlediği gerekçesiyle Seyfülislam hakkında 2011 yılından bu yana Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde (UCM) yakalama kararı bulunuyor.

Bu nedenle Libyalı hukukçular, Seyfülislam Kaddafi’nin aday olmasına şüpheli yaklaşıyor.