Dünya Akılalmaz olay! Ölen üç yaşındaki kız çocuğu cenazede uyandı

Akılalmaz olay! Ölen üç yaşındaki kız çocuğu cenazede uyandı

25.08.2022 - 20:08 | Son Güncellenme:

Annenin fark ettiği tuhaflığa cenazedeki yakınları 'Halüsinasyon görüyorsun' dedi, tabutun açılmasından vazgeçildi. Ancak babaanne, torununun gözlerinin hareket ettiğini görünce neredeyse kalbi duracaktı.

Akılalmaz olay Ölen üç yaşındaki kız çocuğu cenazede uyandı

Mide ağrısı, kusma ve yüksek ateşi bulunan üç yaşındaki kız çocuğu annesi tarafından doktora taşındı. Küçük kızı muayene eden doktor elinden herhangi bir şey gelmeyeceğini söyleyip sıvı kaybı nedeniyle daha büyük bir hastaneye götürülmesini istedi.

Haberin Devamı

Hastanedeki doktorlar yüksek ateşi düşürmeye çalışırken üç yaşındaki kız çocuğunun vücuduna soğuk bir havlu koydu, aynı zamanda hastanın oksijen seviyesi parmağına takılan nabız oksimetresiyle takip edildi.

Küçük kız hastaneden taburcu edilirken, doktorun yazdığı reçetesinde ağrı kesici parasetamol ilacı vardı.

Durumu daha da kötüye giden Camila Roxana Martinez Mendoza'yı annesi bu kez başka bir doktora gösterdi. Söz konusu doktor, kız çocuğuna yeni bir ilaç verdi, hastaya meyve yedirilmesini ve su içirilmesini önerdi.

40 bin kişilik küçük Villa de Ramos ilçesinde ikamet eden Mendoza ailesinin doktor doktor dolaştıktan sonra kızlarının cenaze töreninde yaşadıkları, dünya çapında yankı buldu.

Akılalmaz olay Ölen üç yaşındaki kız çocuğu cenazede uyandı

APAR TOPAR ACİL SERVİSE

Meksika'nın orta kesimindeki San Luis Potosi eyaletinde yer alan Salinas de Hidalgo Hastanesi'nden taburcu edilen küçük kız, verilen ilaçlar ve doktorların tavsiyelerine rağmen kusmaya devam etti.

Haberin Devamı

Mendoza ailesi, Camila'yı bu kez yeni bir doktora muayene ettirdi. Doktor, hastanın apar topar acil servise taşınmasını önerdi.

Bir kez daha Salinas de Hidalgo hastanesine götürülen küçük kıza bir türlü oksijen verilemedi. Hemşireler hastanın damarlarını bulmakta güçlük çekti, anne Mary Jane Mendoza doktorların kızına damar yoluyla sıvı vermek istediğini söylüyor.

Akılalmaz olay Ölen üç yaşındaki kız çocuğu cenazede uyandı

10 DAKİKA SERİM VERİLDİ

En sonunda bir hemşirenin damara ulaşmasıyla 10 dakika boyunca kız çocuğu seruma bağlı kaldı. Hemşireler hastayı dinlenmesi için başka bir odaya götürürken, küçük kız annesine sarılıyordu.

Hemşirelerin kendisine "Kızının huzur içinde dinlenmesine izin vermelisin" dediklerini aktaran anne Mary Jane Mendoza, kendisinin ise başka bir odada kilitli olarak tutulduğunu söylüyor.

Kilitli odadan dışarı çıktığında yine kızını göremedi, saatler sonra ise üç yaşındaki Camila Roxana Martinez Mendoza'nın sıvı kaybından hayatını kaybettiği açıklandı.

Akılalmaz olay Ölen üç yaşındaki kız çocuğu cenazede uyandı

ÖLÜM HABERİYLE HASTANEDEN AYRILDILAR

Mendoza ailesi, sabah 09.00 sularında geldikleri hastaneden akşam 22.00'de hayatlarının en büyük acısıyla yıkılmış bir şekilde ayrıldılar.

Bir sonraki sabah Salinas de Hidalgo'ya kızlarının cenazesini almak için gittiler. Cenaze töreni için Mendoza ailesinin akrabaları ve arkadaşları bir araya gelmişti.

Haberin Devamı

Anne Mary Jane Mendoza'nın küçük kızının konulduğu tabutun penceresindeki buğuyu fark etmesi, cenaze töreninde akılalmaz olayların yaşanmasına yol açtı.

Cenazedeki yakınları, paramparça olmuş anneye halüsinasyon gördüğünü söyledi. Bunun üzerine aile tabutu açmaktan vazgeçti.

Akılalmaz olay Ölen üç yaşındaki kız çocuğu cenazede uyandı

NABZI ATIYORDU

Ancak cenazedeki büyükanne, torununun gözlerinin hareket ettiğini görünce neredeyse kalbi duracaktı. Camila'nın nabzını kontrol ettiğinde, hala kalbinin attığını fark etti.

Bir anda cenaze töreni karıştı, hemen ambulans çağrıldı. Ölmediği anlaşılan küçük kız, acil şekilde yine Salinas de Hidalgo hastanesine götürüldü.

Hastanedeki doktorlar Camila Roxana Martinez Mendoza'yı diriltmek için çaba gösterdi ancak küçük kız kurtarılamadı. Hastane raporuna göre, kız çocuğu beyin ödemi nedeniyle yaşamını yitirmişti.

Akılalmaz olay Ölen üç yaşındaki kız çocuğu cenazede uyandı

Verilen ilk ölüm raporunda yalnızca sıvı kaybı yazıyordu. İkincisinde beyin ödemi, organ yetmezliği ve yine su kaybı yer aldı.

Haberin Devamı

Mendoza ailesi, kızlarını bu hafta kreşe gönderecekti ancak doktorların hatası nedeniyel iki kez cenaze töreni düzenlemek zorunda kaldı.

Acılı anne Mary Jane Mendoza, kızının kreşe başlayacağı için çok heyecanlı olduğunu söylüyor.

Eşi benzeri bulunmayan ölümü, Meksikalı yetkililer araştırıyor. San Luis Potosi eyalet savcılığı, cesede otopsi yapılacağını açıkladı.

Dava açmaya hazırlanan Mendoza ailesi, Salinas de Hidalgo hastanesindeki doktor ve yöneticilerin değiştirilmesini istiyor. Anne, "Aşırı önlemler alan doktorlara bir kin beslemiyorum, yalnızca bunun bir daha olmaması gerekiyor" diyor.