Dünya ‘Ölüm listesi’yle okulda katliam!

‘Ölüm listesi’yle okulda katliam!

04.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sırbistan’da 14 yaşındaki bir öğrencinin eğitim gördüğü okula düzenlediği silahlı saldırıda 9 kişi hayatını kaybetti. Saldırganın bir aydır saldırıyı detaylı olarak planladığı ortaya çıktı.

‘Ölüm listesi’yle okulda katliam

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’ın Vracar semtindeki bir ilkokula düzenlenen silahlı saldırıda aralarında 8 öğrenci ve bir güvenlik görevlisinin bulunduğu 9 kişinin öldüğü bildirildi. Ölenlerin yedisinin kız öğrenci olduğu bildirilirken, saldırıda 6 öğrenci ve bir öğretmenin de yaralandığı ifade edildi. Vracar ilçe başkanı Milan Nedeljkoviç, ilk öldürülen kişi olan okulun güvenlik görevlisinin kendisini saldırganın önüne atarak muhtemelen daha fazla ölümü önlediğini söyledi. Olay sırasında öğretmenlerin de hemen çocukları sınıfa kilitleyerek daha fazla ölümü önlediği ifade edildi. 

Haberin Devamı

Söz konusu okulda eğitim gören 13 yaşındaki Kosta Kecmanovic isimli 7. sınıf öğrencisinin saldırıyı gerçekleştirdiği açıklandı. Babasının silahıyla saldırıyı düzenleyen öğrencinin gözaltına alındığı ifade edildi.

Babası da gözaltında

Saldırganın babasının da gözaltına alındığı aktarıldı. Polis, gencin bir aydan fazla bir sürededir üzerinde “çalıştığı” bir öldürme listesi ve ayrıntılı bir saldırı planı olduğunu söyledi. Belgrad polis şefi Veselin Miliç, zanlının öldürmeyi planladığı çocukların listesini yaptığını belirterek, “Plan, bir video oyunundan ya da bir korku filminden fırlamış gibi görünüyor, bu da onun kimleri yok edeceğini sınıflara göre ayrıntılı olarak planladığını gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Ölüm listesi’yle okulda katliam

Sırbistan’da 3 günlük yas

Olayın ardından Belgrad’daki okullar kapatıldı. Ülke genelinde 3 günlük yas ilan edildi.  Sırbistan Eğitim Bakanı Branko Ruzic, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, “Kimse ölen çocukları geri getiremez. O korku anına şahitlik eden çocukların ne hissettiğini, güvenlik görevlisi ve öğretmenlerin trajediyi önlemek için nasıl fedakarlık gösterdiğini hayal etmek bile çok zor” diye konuştu. Sağlık Bakanı Danica Grujicic ise, “Maalesef onları geri getirmenin bir yolu yok. Bu, bir doktor ve bir insan olarak kariyerim boyunca gördüğüm en kötü olay” şeklinde konuştu.