Dünya On yıldan fazla hareket edemedi, kanepede 'eridi!'

On yıldan fazla hareket edemedi, kanepede 'eridi!'

21.03.2024 - 12:29 | Son Güncellenme:

Polis eve geldiğinde mide bulandıran manzarayla karşılaştı. 12 yıldır gözlerden kaybolan genç kadının cansız bedeni yarı çıplak halde evindeki kanepe 'erimişti'. Ebeveynlerinin ağır ihmaliyle trajik sona sürüklenen zavallı kadının cesedi; idrar, dışkı, kurtçuk, böcek ısırıkları ve ciddi bir ülserle kaplıydı.

On yıldan fazla hareket edemedi, kanepede eridi

Takvimler 3 Ocak 2022'yi gösterirken, ABD polisi Lacey Fletcher adındaki kadının cesedi evindeki koltukta yarı çıplak halde bulundu. Zavallı kadının bedeni idrar, dışkı, kurtçuk, böcek ısırıkları ve ciddi bir ülserle kaplıydı.

Haberin Devamı

'LACEY'NİN BAŞINA GELENE BENZER BİR ŞEY HİÇ GÖRMEDİM'

Kızlarını ihmalle suçlanan ebeveynleri kasıtsız adam öldürme suçuna itiraz etmemeleri üzerine geçtiğimiz Çarşamba günü 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Louisiana eyaletinde kayıtlara geçen korkunç olayda Sheila ve Clay Fletcher adlı anne-baba, 36 yaşındaki kızlarının ailenin kanepesindeki idrar ve dışkıyla kaplı halde ölü bulunmasının ardından tutuklandı.

Savcılar, 2002 yılında 16 yaşındayken gözlerden kaybolan Lacey'nin 12 yıldır oradan ayrılmadığını ve bulunduğunda yaklaşık 43 kg ağırlığında olduğunu bildirdi. Şaşkına dönen yerel tıp doktoru, kadının akut ihmalden öldüğü sonucuna vardı ve iki yıl sonra da vakanın travmasını hâlâ yaşadığını anlattı.

Haberin Devamı

Ewell Bickham geçtiğimiz ay Amerikan basınına şöyle konuştu: 

"Bunca yıldır bu işte çalıştığım süre boyunca her türden ölüm ve ceset gördüm, ancak Lacey'nin başına gelene benzer bir şey hiç görmedim. Hiç kimse bu kadar acı çekmeyi hak etmiyor."

KANEPEYE 'ERİMİŞTİ', KEMİKLERİ VÜCUDUNDAN ÇIKMIŞTI

Adli tabibe göre Lacey, çürümüş cildi sebebiyle kanepeye 'erimişti' ve bulunduğunda kemikleri vücudundan dışarı çıkmıştı.

Amerikan basınının yorum talebi üzerine konuşan West Feliciana Bölge Savcısı Sam D'Aquilla, cezanın ardından düşüncelerini şöyle aktardı:

"Hakimin kararına saygı duyuyoruz. Evinizin arkasındaki ahırda bir atınız olsaydı ve oraya geri döndüğünüzde etin vücudundan yok olduğunu ve kemiklerini açıkça görebilseydiniz... Hayvanınıza bile bu şekilde davranmazdınız."

Ebeveynler masum olduklarında ısrar etti ve Lacey'nin ' ruh ve beden sağlığının yerinde' olduğunu, ancak ilk kez gençliğinde ortaya çıkan ciddi bir Asperger Sendromu vakasından ve sosyal anksiyeteden muzdarip olduğunu öne sürdü. Polise kızlarının oturma odasındaki kanepeden ayrılmayı reddettiğini beyan ettiler ve ona yemeklerini getirip kanepeye bir lazımlık hazırladıklarını anlatarak savunma yaptılar.

Yanı sıra Lacey'nin, gözleri dışında herhangi bir kasını hareket ettirmesini engelleyen nörolojik bir bozukluk olan 'locked-in sendromundan muzdarip olduğunu da ileri sürdüler. Ancak vakaya ve aileye aşina olan birçok kaynak bunun doğru olmadığını söyledi ve suçu doğrudan Fletcher'lara yükledi.

Dava dosyasına göre, Lacey'nin ebeveynleri onu 2000 yılı civarında, yani 14 yaşındayken bir psikoloğa götürmüştü ve şiddetli sosyal anksiyete sorunu yaşadığını belirtmişti.

2010 yılında Lacey olmadan doktora tekrar gittiler ve onun evlerinden çıkmayı reddettiğini, yere idrarını ve dışkısını yaptığını söylediler. Doktor daha sonra kızlarını hastaneye yatırmayı düşünmelerini söyledi ama ailesi bu tavsiyeye hiçbir zaman uymadı.

Haberin Devamı

ARKADAŞLARI BİR KIZLARI OLDUĞUNU BİLE BİLMİYORDU

On yıldan fazla hareket edemedi, kanepede eridi

Fletcher'ları 25 yıldır tanıyan yakın aile dostu Jess Easley, çiftle haftalık görüşmelerine rağmen bir kızları olduğunu hiç bilmediğini anlattı.

Medyaya verdiği demeçte yaşadığı üzüntüyü şöyle anlattı:

"Clay ve Sheila örnek vatandaşlar gibiydi. Güzel, yumuşak dilli... Veya biz öyle düşünüyorduk. Olanlar karşısında şokun ötesindeyim. Hayatımda hiç bu kadar kalbimin kırıldığını hissetmemiştim."

Öte yandan İngiliz basınına yansıyan detaylara göre, adli patolog Dana Troxclair, Lacey'nin vücudunun basınç ülserleriyle dolu olduğunu tespit etti. Yanı sıra, 'kemiklerin açıkta kalan yüzeyine gömülü polarize lifler ve kurtçuklar' sebebiyle kronik kemik enfeksiyonu geçirdiğini belirledi.

"Perine bölgesinde ve dekübit ülserlerinin olduğu bölgelerde kurtçuklar mevcuttu. Eğer kurtçuklar ölümden sonra ortaya çıkmış olsaydı, göz, kulak veya burun bölgesinde en azından minimal düzeyde yumurta veya larva varlığı olurdu" diye yazdı.

Ölüm sebebi; kemik enfeksiyonu, uzun süreli hareketsizlik, aşırı yetersiz beslenme ve 'özel ihtiyaçları olan bir kişinin ciddi kronik ihmali' gibi birçok durumun birleşimi ile kan zehirlenmesi olarak kayıtlara geçti.