Dünya Otelin balkonundan düştü, 73 bin Sterlin toplanan kampanya ile evine döndü

Otelin balkonundan düştü, 73 bin Sterlin toplanan kampanya ile evine döndü

23.01.2023 - 11:09 | Son Güncellenme:

Annesi ile görüntülü konuştuktan bir saat sonra telefon bir kez daha çaldı, bu kez çığlıklar ve ambulans sirenleri duyuluyordu. Belden aşağısı felç olan genç kadının seyahat sigortası, tedavi masraflarını karşılamıyordu. Ailenin başlattığı kampanya, kısa sürede sonuç verdi.

Otelin balkonundan düştü, 73 bin Sterlin toplanan kampanya ile evine döndü

Holbrooks'lu güzellik uzmanı Maddi Neale-Shankster, Tayland'ın turistik adası Koh Phangan'da sevgilisi ve arkadaşlarıyla yılbaşı tatiline gitti.

Haberin Devamı

21 yaşındaki genç kadın, otelin ikinci katında bulunan odanın balkonundan yere düştü. Ağır yaralı halde hastaneye kaldırılan Neale-Shankster, hemen ameliyata alındı. Omurgası zedelenen, iki akciğeri de çöken genç kadının, ayrıca karaciğerinin kaburgası tarafından delindiği tespit edildi.

Genç kadının ebeveynleri Karen Moseley-Neale ve Jamie Shankster, kaza sonrası Tayland'a uçtu.

Anne Karen Moseley-Neale, "Düşmeden önce, Maddi ile Facetime üzerinden görüştük. Bir saat sonra sevgilisinden bir telefon aldık, arkadan kızımın çığlık sesleri ve çalan sirenleri duyabiliyordum" diyor.

Doktorlardan kızlarının belden aşağısının felç olduğu haberini alan Shankster ailesi, seyahat sigortasının tüm masrafları karşılamayacağını öğrenince yıkıldı.

Haberin Devamı

Bunun üzerine aile, internette yardım kampanyası başlattı. GoFundMe üzerinden başlatılan kampanya kısa sürede büyük ilgi gördü, 1400'den fazla insanın bağışlarıyla tedavi masrafları için 73 bin Sterlin (Yaklaşık 170 bin TL) toplandı.

Toplanan parayla hem Tayland'daki hastane masrafları karşılandı, hem de Maddi Neale-Shankster'in İngiltere'ye uzman bir ekiple birlikte dönmesi sağlandı.

BBC, Coventry'deki evine dönen Maddi Neale-Shankster'in sağlığının geçirdiği sırt ameliyatı sonrası önemli gelişme gösterdiğini belirtiyor. Ailesi ise, kızlarının İngiltere'de rehabiletasyona başlayabileceğini umut ediyor.