Dünya Pakistan'da camilere intihar saldırısı! En az 84 ölü

Pakistan'da camilere intihar saldırısı! En az 84 ölü

29.09.2023 - 11:27 | Son Güncellenme:

Belucistan eyaletindeki bir cami yakınında saldırgan üstündeki patlayıcı infilak ettirdi, 84 insan hayatını kaybetti. Bir diğer camide cuma namazı sırasında yeni bir saldırı daha gerçekleşti.

Pakistanda camilere intihar saldırısı En az 84 ölü

Pakistan’ın Belucistan eyaletine bağlı Mastung bölgesinde Hazreti Muhammed'in (s.a.v.)doğum günü olan Mevlid Kandili vesilesiyle çok sayıda kişinin toplandığı Medine Cami yakınında bombalı saldırı gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Mastung polisinden Attahul Munim yaptığı açıklamada, 84 kişinin hayatını kaybettiğini, 130'dan fazla kişinin de yaralandığını belirtti.

Munim, canlı bombanın bir polis aracının yakınında kendisini havaya uçurduğunu aktardı. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılırken, tüm hastanelerde acil durum ilan edildi. Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

Belucistan'daki saldırının ardından Hayber Pakhtunkhwa eyaletindeki bir camide Cuma namazı sırasında yine patlama gerçekleşti.

Hayber Pakhtunkhwa eyaletine bağlı Hangu kentindeki bir camide Cuma namazı sırasında intihar bombacısı üstündeki patlayıcıları infilak ettirdi. Patlamanın şiddetiyle caminin çatısı çöktü.

Bölgeye polis ve ambulans ekipleri sevk edildi. Polisten yapılan açıklamada, saldırıda üç kişinin hayatını kaybettiği, 15 kişinin yaralandığı bildirildi. Camide 30-40 kişinin bulunduğu belirtiliyor.