Dünya Papadopulos’un oğlu Diko Başkan Yardımcılığına seçildi

Papadopulos’un oğlu Diko Başkan Yardımcılığına seçildi

16.03.2009 - 11:41 | Son Güncellenme:

.

Papadopulos’un oğlu Diko Başkan Yardımcılığına seçildi

Kıbrıs Rum kesimindeki hükümet ortaklarından Demokratik Parti’nin (DİKO) hafta sonu yapılan 10. kurultayında, eski Rum lider Tasos Papadopulos’un oğlu Nikolas Papadopulos, DİKO başkan yardımcılığı görevine seçildi.
Rum basınına göre, Papadopulos’un partisi olarak bilinen DİKO’nun 10. kurultayında Marios Karoyan, tek aday olarak DİKO başkanlığına yeniden seçilirken, başkan vekilliği, başkan yardımcılığı ve genel sekreterlik seçimlerini “Papadopuloscu” adaylar kazandı.
Rum basını, DİKO başkan vekilliğine Yorgos Kolakasidis, başkan yardımcılığına Nikolas Papadopulos ve genel sekreterliğe de Kiraikos Kenevezos’un seçilmesini, DİKO Başkanı Karoyan’ın “yenilgisi” olarak niteledi. Aynı görevler için Karoyan tarafından desteklenen adayların seçimi kaybetmesi, DİKO’nun Kıbrıs konusundaki geleneksel katı çizgisine döndüğünün göstergesi olarak değerlendirildi.
Rum basını, DİKO yönetimine seçilenlerin, Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas’ın Kıbrıs sorununun çözüm sürecindeki siyaseti ve icraatlarıyla hem fikir olmayan kişiler olduğuna dikkati çekti.
DİKO üst yönetimine seçilenler, 12 Aralık 2008’de ölen eski Rum lider Tasos Papadopulos’un görüşlerini destekliyor. Bu kişiler, DİKO ile hükümet arasındaki ilişkilerin yeniden gözden geçirilmesini talep ederek hükümete sert eleştiriler yöneltiyor.