Dünya Parçalanıp düştü!

Parçalanıp düştü!

03.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Çin’in 2016’dan beri iletişim kurulamayan uzay istasyonu Tiangong-1 atmosfere giriş yaptıktan sonra infilak etti, yanmaya başlayan yüzlerce ton ağırlığındaki istasyon Pasifik Okyanusu’na düştü.

Parçalanıp düştü

Çin’in 2011 yılında uzaya fırlattığı, ancak Mart 2016’dan bu yana iletişim kurulamayan uzay istasyonu Tiangong-1’in (Gökyüzü Sarayı) infilak ederek Dünya’ya düştüğü bildirildi. Yetkililer istasyonun büyük ölçüde yanmış durumda olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Çin Uzay Mühendisliği Dairesi’nden yapılan açıklamada, atmosfere giriş yaparken infilak eden uzay aracının büyük bir bölümünün Pasifik Okyanusu üzerinde yandığı, kalan parçalarının da okyanusun güneyine düştüğü belirtildi. Yetkililer, kontrol dışına çıkan uzay aracının düşebileceği ülkeler arasında İtalya, İspanya, Japonya, Kore ve Türkiye’yi saymıştı.

Parçalanıp düştü

8.5 ton ağırlığında ve 12 metre uzunluğundaki uzay istasyonunun denize kontrollü düşüşünün mümkün olmadığı açıklanmıştı.

Uzmanlar, uzay aracının atmosferin alt katmanlarına giriş yaparken yüksek sıcaklıktan 1.5 ila 3.5 tonunun geride kalacağını ve yeryüzüne küçük parçalarının düşeceğini tahmin etmişti. Bu nedenle de insanlar için tehlike riskinin düşük olduğu ifade ediliyordu.