Dünya Pedofili çetesi çökertildi! İngiltere'nin konuştuğu dava karar çıktı

Pedofili çetesi çökertildi! İngiltere'nin konuştuğu dava karar çıktı

06.04.2023 - 10:07 | Son Güncellenme:

İngiltere'de yakalanan ve bugün mahkemeleri görülen sapık çetenin davası görüldü. İngiliz yargıç suçlulara rekor seviyede ceza verdi.

Pedofili çetesi çökertildi İngilterenin konuştuğu dava karar çıktı

İngiltere'nin en büyük cinsel suç davalarından biri olan gelişme dünyada manşet oldu. Söz konusu olayda 12 yaşındaki çocuklara yönelik 'iğrenç ve zalimce' tacizden hüküm giyen bir sapık çetenin 21 üyesi arasında sekiz de kadın bulunuyor.

Haberin Devamı

Çete üyeleri 7 çocuğu Wolverhampton ve Walsall'da on yılı aşkın bir süre boyunca korkunç tacizlere maruz bıraktı. Sanık sayısının çokluğu nedeniyle yürütülen üç ayrı davada , çocukların nasıl 'sistematik cinsel tacize' maruz kaldıkları ortaya çıkartıldı. Gün içerisinde ise davanın 3. duruşması görüldü.

'EN KARMAŞIK DAVA'

Davada jüri üyelerine skandalın 2017'de nasıl ortaya çıktığı ve 70 şüphelinin sorgularının detayları anlatıldı. Davayı araştıran dedektifler, olayı son duruşmanın bitiminden sonra üzerinde çalıştıkları en zor ve karmaşık davalardan biri olarak nitelendirdi. Soruşturmanın başkanı, Dedektif Baş Müfettiş Paul Drover şunları söyledi:

'Zorlu ve karmaşık bir soruşturma oldu ve teşkilat için bildiğim türünün en büyüğü olarak kayıtlara geçti. Ancak bunun temelinde, yalnızca fiziksel değil psikolojik olarak da en iğrenç ve acımasız istismara maruz kalan ve onları aşırı travma içinde bırakan yedi çocuk var. Bize yaşadıklarını anlatabilme cesaretini takdir ediyorum'

Öte yandan yetkililer tacizcilerin aldıkları cezayı ve mahkemedeki tavırlarını da aktardı. Yaptıklarından dolayı hiçbirinin pişman olmadığını belirten CPS başsavcısı Joanne Jakymec konuya ilişkin şöyle dedi:

Haberin Devamı

'Bu davadaki suçlular son derece ağır suçlar işledi. Kurbaların fiziksel ve psikolojik olarak mağdur olmasına sebep oldu. Yaptıklarını itiraf eden suçlulardan biri dışında, geri kalanların hiçbiri en ufak bir pişmanlık göstermedi'

SAPIK ÇETEYE VERİLEN CEZALAR

32 yaşındaki Matthew Evans, çocuklara yönelik cinsel istismarla ilgili 2 suçtan suçlu bulundu.

66 yaşındaki John Griffiths, çocuklara yönelik cinsel istismarla ilgili 2 suçtan suçlu bulundu.

66 yaşındaki Violet Griffiths, çocuklara yönelik cinsel istismarla ilgili 2 suçtan suçlu bulundu.

38 yaşındaki James Evans, çocukların cinsel istismarıyla ilgili 20 suçtan suçlu bulundu ve en az 18 yıl olmak üzere ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

36 yaşındaki Kirsty Webb, çocuklara yönelik cinsel istismarla ilgili 5 suçtan suçlu bulundu ve 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

34 yaşındaki Mark Smith, çocuklara yönelik cinsel istismarla ilgili 4 suçtan suçlu bulundu ve 19 yıl hapis cezasına çarptırıldı, ceza süresi 6 yıl (toplam 25 yıl) uzatıldı.

1/11

2/11

3/11

4/11

5/11

6/11

7/11

8/11

9/11

10/11

11/11

58 yaşındaki Pamela Howells, çocuklara yönelik cinsel istismarla ilgili 3 suçtan suçlu bulundu ve 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

40 yaşındaki Lee Webb, çocuklara yönelik cinsel istismarla ilgili 3 suçtan suçlu bulundu ve 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

43 yaşındaki Ann Marie Clare, çocuklara yönelik cinsel istismarla ilgili 4 suçtan suçlu bulundu ve 3 yıl (toplam 11 yıl) uzatılmış ehliyet süresiyle 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

35 yaşındaki Dean Webb, savunmaya uygun bulunmadı ve jüri, iddia edilen eylemleri işlediğine karar verdi. Kendisine 2 yıl süreyle gözetim emri verildi.

41 yaşındaki Tracey Baker, çocuklara yönelik cinsel istismarla ilgili 5 suçtan suçlu bulundu ve tüm şikayetçiler hakkında 16 yıl hapis cezası aldı.

41 yaşındaki David Baker, çocukların cinsel istismarıyla ilgili 7 suçtan suçlu bulundu ve 21 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

22 yaşındaki Luke Baker, çocuklara yönelik cinsel istismarla ilgili 2 suçtan suçlu bulundu ve 2 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

50 yaşındaki Philip Wellington, çocuklara yönelik cinsel istismarla ilgili 3 suçtan suçlu bulundu ve tüm şikayetçilerle ilgili olarak 9 yıl aldı.

72 yaşındaki David Evans, çocuklara yönelik cinsel istismarla ilgili 2 suçtan suçlu bulundu ve 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

44 yaşındaki Natalie Wellington, çocuklara yönelik cinsel istismarla ilgili 4 suçtan suçlu bulundu ve 17 yıl hapis cezasına çarptırıldı

25 yaşındaki Jason Evans, çocuklara yönelik cinsel istismarla ilgili 3 suçtan suçlu bulundu ve 2 yıl 6 ay hapis cezası aldı.