Dünya Putin'den karşı hamle geldi! Biz de kabul edeceğiz

Putin'den karşı hamle geldi! Biz de kabul edeceğiz

11.03.2022 - 11:40 | Son Güncellenme:

Çoğunluğu Batılı ülkelerden yüzlerce gönüllünün Rus işgalcilere karşı savaşmak için Ukrayna'ya gitmesinin ardından Moskova karşı hamlesini yaptı.

Putinden karşı hamle geldi Biz de kabul edeceğiz

Ukrayna'yı işgal emrini veren Rus lider Putin, kendilerinin de gönüllüleri kabul edeceklerini ve muharebe alanına ulaşmalarına yardımda bulunacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Rusya Savunma Bakanlığı ise, Ortadoğu'dan 16 bin gönüllünün Rus yanlısı ayrılıkçılarla birlikte Ukrayna ordusuna karşı savaşmak için istekli olduğunu duyurdu.

Güvenlik Konseyi'ni toplayan Putin, Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun gündeme getirdiği 16 bin gönüllünün Ukrayna'ya taşınması teklifine yeşil ışık yaktı.

Rus medyası, Putin'in "Dünyanın her yerinden paralı asker toplayıp bunların Ukrayna'ya gönderilmesine gelince, Ukrayna rejimi ve Ukrayna’nın Batılı sponsorlarının bunu gizlemediklerini ve uluslararası hukuku gözardı ederek bunu açık açık yaptıklarını görüyoruz" dediğini bildiriyor.

Putin ayrıca, Ukrayna ordusundan ele geçirilen ABD üretimi Javelin ve Stringer füzelerinin Donbas'taki Rus yanlısı ayrılıkçılara verilmesini de destekledi.

Haberin Devamı

İngiltere ordusu, hafta içinde ordudan bazı askerlerin Ukrayna'ya savaşmaya gittiğini resmen doğrulamıştı. ABD'de ise Ukrayna Büyükelçiliği'ne başvuran yaklaşık 6 bin kişiden 100 gönüllü seçilmişti. Söz konusu 100 kişinin çoğunluğu Irak ve Afganistan'da bulunmuş eski askerler, aralarında helikopter pilotları bile var.

Amerikan Wall Street Journal gazetesi, Ukrayna'daki şehir savaşlarında yararlanmak için Kremlin'in Suriyeli savaşçıları bu ülkeye götürmeye hazırlandığını Pazartesi günü yazdı. ABD'li yetkililere dayandırılan haberde, söz konusu Suriyelilerin bir kısmı Ukrayna'ya götürülmek üzere Rusya'da bekletiliyordu.

Deyr ez Zor şehrinde yayınlayan bir gazete, Suriyeli gönüllülere, 200 ila 300 dolar arasında maaş önerildiğini yazdı. İş ilanında, Ukrayna'da güvenlik olarak çalışılacağı belirtiliyordu.

ABD'li üst düzey bir savunma yetkilisi ise, hafta içinde Rusya'nın Ukrayna'da savaşmaları için Suriye'den paralı asker toplamaya çalıştığını söyledi.

Yetkili, gazetecilere verdiği demeçte, "Putin'in Ukrayna içinde çok önemli bir muharebe gücü taahhüdünü desteklemek için yabancı savaşçılara ihtiyacı olduğuna inandığı görüşünü dikkate değer buluyoruz" dedi.

ABD'li üst düzey savunma yetkilisi, halihazırda işe alınan Suriyelilerin sayısı konusunda bir tahminde bulunamadıklarını söyledi.