Dünya "Rahatlıkla etkisiz hale getirebiliriz"

"Rahatlıkla etkisiz hale getirebiliriz"

16.04.2013 - 13:05 | Son Güncellenme:

Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitri Rogozin ABD füze savunma sisteminin Rusya açısından herhangi bir tehdit oluşturmadığını, Rus stratejik gücünün rahatlıkla bu füzeleri etkisiz hale getirebileceğini söyledi.

Rahatlıkla etkisiz hale getirebiliriz

Füze savunma sisteminin yayılması ile ilgili Londra’da düzenlenen bir konferansta konuşan Rogozin, “Biz ABD’nin füze savunma sistemi inşa ederek parasını israf etmesinden ve aynı şeyi bizim de yapmamızı zorlamasından memnun değiliz. Füze kalkanı bizim için blöften başka bir şey değil. Tehdit oluşturmuyor. Ancak siyasi ve ekonomik problem sürüyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Rusya’nın füze kalkanı ile ilgili eleştirisinin “provokatif” ve “aşırı” olmasından kaynaklandığına değinen Rus yetkili, gelişmelerin diğer ülkeleri de stratejik güçlerini artırmaya zorladığına değindi. Rogozin, Rusya savunma sanayinin akıllı ancak asimetrik bir cevap için hazırlık yaptığını kaydetti.

Uluslar arası anlaşmalara uygun olarak adım atacaklarını belirten Rusya Başbakan Yardımcısı, “2020’ye kadar askeri modernizasyon programı uygulamada. Buna göre stratejik gücümüz de yüzde 100 yenilenecek.” bilgisini verdi.

Füze savunma konuları nedeni ile ülkelerin dikkatlerinin dağıldığını ve asteroitler gibi diğer tehditlere karşı çalışma yapamadıklarını hatırlatan Rogozin, Rusya’nın uzaydan gelecek tehditlere karşı uluslararası işbirliğine hazır olduğunu belirtti.