Dünya Rezak’ın evinden çıkanlar 5 kamyonla taşınabildi...

Rezak’ın evinden çıkanlar 5 kamyonla taşınabildi...

19.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Malezya’da polis, adı yolsuzluk iddialarına karışan ve yurt dışına çıkış yasağı getirilen eski Başbakan Necip Rezak’ın evine operasyon düzenledi.

Rezak’ın evinden çıkanlar 5 kamyonla taşınabildi...

Polis, söz konusu operasyonda lüks ürünlerin bulunduğu binlerce kutu ve döviz dolu çantalar ele geçirildiğini bildirdi. Malezya Ticari Suçları Araştırma Bürosu (CCID) Amiri Amar Singh, yaptığı açıklamada, Rezak’ın ofisi ve başkent Kuala Lumpur’daki apartman dairelerine yapılan operasyonlar sonucu nakit para ve mücevherin bulunduğu 72 adet bavulun yanı sıra, aralarında “Hermes”, “Birkin” ve “Louis Vuitton” gibi lüks markalardan alınmış çantaların da bulunduğu 284 kutuya el konulduğu duyuruldu.

Haberin Devamı

Rezak’ın evinden çıkanlar 5 kamyonla taşınabildi...

Singh, “Personelimiz bu çantaların içini kontrol etti ve 72 el çantasında, aralarında Malezya Ringgit’i ve ABD Doları’nın da olduğu para, saat ve mücevherler ele geçirildi” derken, tam rakam veremediğini, çünkü miktarın çok fazla olduğunu dile getirdi. El konulan varlıklar 5 kamyonla taşırken Rezak’ın avukatı, müvekkilini, ele geçirilen eşyaların “çok değerli olmadığı” ve polisin “müvekilliğinin imajını bozmayı amaçladığını” iddia ederek savundu.

Yazarlar