Dünya Rum tarafı yazılı öneri sundu

Rum tarafı yazılı öneri sundu

12.01.2010 - 19:19 | Son Güncellenme:

Kıbrıs Rum yönetimi, yoğunlaştırılmış müzakereler çerçevesinde Kıbrıs Türk tarafına yazılı öneri sundu

Rum tarafı yazılı öneri sundu

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas’ın Lefkoşa ara bölgede bugün ikincisini yaptıkları yoğunlaştırılmış görüşme sona erdi.
BM Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Temsilcisi Taye Brook Zerihoun’un Lefkoşa ara bölgedeki ikametgahında yapılan görüşme yaklaşık 8 saat sürdü.
Görüşmenin ardından Hristofyas açıklama yapmadan bölgeden ayrılırken, Cumhurbaşkanı Talat, görüşmenin yapıldığı mekanda kalarak, BM Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer ve diğer BM yetkilileriyle sohbeti sürdürdü.
Downer, Talat içerideyken dışarı çıkarak kısa bir açıklama yaptı ve tarafların açık ve dürüst bir şekilde "Yönetim ve Güç Paylaşı" konusunun tüm unsurlarını ele aldığını söyledi.
Kıbrıs Rum yönetiminin önerilerini yazılı olarak Kıbrıs Türk tarafına ilettiğini belirten Downer, BM’nin yoğunlaştırılmış görüşmelerin gidişatından oldukça memnun olduğunu açıkladı.
Görüşmenin içeriğine ilişkin sorulara yanıt vermeyen Downer, ele alınan "Yönetim ve Güç Paylaşımı" konusunda ilerleme sağlandığını, bunun detaylarının liderlerden öğrenilmesinin doğru olacağını kaydetti. Downer, "Biz BM olarak yoğunlaştırılmış toplantının gidişatından oldukça memnunuz" dedi.
Hristofyas, öğle saatlerinde görüşmelerden kısa süreliğine ayrılarak, dün akşam silahlı saldırı sonucu öldürülen, Dias Medya Grubu’nun üst düzey yöneticisi Andis Hacıkostis’in ailesine baş sağlığı dilemiş ve daha sonra görüşmeye dönmüştü.
Liderler, yoğunlaştırılmış görüşmelerin ilk turunun son görüşmesini yarın yapacak.