Dünya Rusya-Ukrayna savaşının yeni cephesi! Bu kez güzeller karşı karşıya geliyor

Rusya-Ukrayna savaşının yeni cephesi! Bu kez güzeller karşı karşıya geliyor

04.01.2023 - 06:57 | Son Güncellenme:

Rusya-Ukrayna savaşı tüm şiddetiyle yaklaşık bir yıldır devam ederken, savaşta sürpriz bir 'cephe' açılmaya hazırlanıyor. Savaşın devam ettiği coğrafyadan oldukça uzakta olan bu cephenin adıysa 'Kainat Güzeli'nin seçileceği Miss Universe 2022. Yeni bir tartışmanın fitilini ateşleyen ve önümüzdeki haftalarda düzenlenecek olan organizasyonla ilgili şimdiden birbirinden ilginç iddialar gündeme geliyor.

Rusya-Ukrayna savaşının yeni cephesi Bu kez güzeller karşı karşıya geliyor

Derleyen: Oğuzcan Atış / Milliyet.com.tr - Rusya ile Ukrayna arasında 24 Şubat 2022'den beri devam eden çatışmalardan sonra gözler bu bölge üzerinde yoğunlaşırken tarafların çeşitli organizasyonlarda karşı karşıya gelmesini doğru bulmayan uluslararası kurumlar Rusya'yı yarışmalardan men etme kararı almıştı. Ancak Ukrayna ve Rusya, yaklaşık bir yıl sonra ilk kez farklı bir organizasyonda büyük bir rekabete girmeye hazırlanıyor. ABD merkezli bir şirket tarafından düzenlenen bir güzellik yarışmasında Ukrayna ve Rusya'nın yarışmacıları aynı platformda ülkelerini temsil edecek. Bu kararla birlikte Rusya, uzun bir zaman sonra bir uluslararası etkinliğe dahil olacak. Bu organizasyonla birlikte yurt dışında şimdiden yeni bir tartışmanın fitili ateşlenirken, Rusya cephesinde ise yarışmaya büyük bir önem verildiği iddia ediliyor.

Haberin Devamı

Rusya-Ukrayna savaşının yeni cephesi Bu kez güzeller karşı karşıya geliyor

'ÖZEL TALİMAT VERİLDİ' İDDİASI

14 Ocak 2023’te ABD’nin New Orleans şehrinde düzenlenecek olan 'Kainat Güzeli 2022' yarışmasında yarışacak olan Rusya ve Ukraynalı yarışmacıların elbiseleri henüz yarışma başlamadan birçok kişinin ilgisini çekti. ABD merkezli şirketin organizasyonunda Ukrayna adına Viktoria Apanasenko, Rusya adına ise Anna Linnikova yer alacak. Yaklaşık bir yıldır devam eden savaş nedeniyle birçok organizasyondan men edilen Rusya, bu etkinlikle beraber uzun bir aradan sonra ilk kez uluslararası arenada boy gösterecek.

Rus basınında yer alan iddialara göre ise bu organizasyona devlet düzeyinde büyük bir önem verildiği, hatta başta Rusya lideri Vladimir Putin olmak üzere birçok önemli ismin Rusya adına yarışacak Linnikova'nın yanında yer aldığı belirtiliyor. Kremlin'in Rus medyasına yarışma öncesinde Linnikova'nın desteklenmesi için özel bir talimat verdiği de yine diğer iddialar arasında. Ancak tüm bu iddiaların Ukrayna cephesini rahatsız ettiği ve Rusya’nın yarışmaya katılması ve Rus güzelin ABD’ye sorunsuz şekilde girmesinden Ukrayna'nın rahatsız olduğu belirtiliyor.

SAVAŞ BU KEZ ELBİSELERLE DEVAM EDİYOR

Tarafların yarışma için seçtiği kostümlerde savaşa ve ülke tarihlerine yönelik yaptıkları vurgular dikkat çekiyor. Yarışmada Ukrayna’yı temsil edecek olan Viktoria Apanasenko, sosyal medya hesabı üzerinden elbisesine ilişkin bilgiler paylaştı. Apanasenko’nun 'Işık Savaşçısı' adını verdiği kıyafeti giydiği bir fotoğrafını Instagram hesabından yayınladı. Fotoğraf, kısa süre içinde binlerce kişi tarafından görüntülendi ve çok sayıda etkileşim aldı.

Haberin Devamı

Altın işlemeler ve beyazın ağırlıkta olduğu kostümde aynı zamanda Ukrayna bayrağının renklerini taşıyan devasa kanatlar ve buğday işlemelerle süslenmiş bir taç bulunuyor. Kostümü harika bulduğunu dile getiren Apanasenko “Işık Savaşçısı kostümü, ulusumuzun karanlığa karşı savaşını simgeliyor. Ukrayna'yı kılıçla savunan ve bizi koruyan bir melek gibi” dedi.

'ORDUMUZUN ARKASINDA DURMALIYIZ'

Savaşın sürekli gündemde tutulması gerektiğine dikkat çeken Apanasenko, “Ordumuzun arkasında durmalıyız. Halkımızı Rusya zulmünden korumak için desteğe ihtiyacımız var. Böyle bir zamanda Ukrayna’yı uluslararası bir etkinlikte temsil etmenin ne demek olduğunun farkındayım. Ben bir Ukraynalıyım. Bizler cesuruz, güçlüyüz ve kararlıyız” diye konuştu.

Rusya-Ukrayna savaşının yeni cephesi Bu kez güzeller karşı karşıya geliyor

RUS İMPARATORLUĞU'NA ATIF YAPILIYOR

Rusya’yı temsil edecek olan Anna Linnikova’nın kostümünde ise Rus İmparatorluğu'na atıf yapılıyor. Kırmızı kadife kumaş pelerin ve üzerinde inciler ve değerli taşlar bulunan kostümde Çarlık Rusya’nın son imparatoru olan II. Nikolay’ın karısı İmparatoriçe Alexandra Feodorovna Romanova'nın tacından esinlenerek yapılan gösterişli bir taç bulunuyor.

Haberin Devamı

Savaşla ilgili konuşmayan Anna Linnikova, kendini baskı altında hissetmediğini paylaştı ve “Rusya'nın uluslararası bir yarışmaya katılmasından memnunum. Gücüme inanıyorum ve başarılı olacağımı umuyorum” ifadelerini kullandı.

'APOLİTİK KALMAK İSTİYORUZ'

Güzellik yarışması organizasyonunu düzenleyen Miss Universe’in CEO’su Amy Emmerich, savaşın devam ettiği ortamda Rusya ve Ukrayna’nın aynı yarışmaya davet edilmiş olmalarından dolayı bazı eleştiriler beklediğini söyledi.

Emmerich, “Miss Universe Organizasyonu apolitik kalmaya çalışıyor. Bayan Linnikova’yı kontrolünde olmayan bir durumun sorumlusu olarak görmemeliyiz diye düşünüyorum. Bu yüzdem katılmasında bir problem görmedik” dedi.

20'NCİ YÜZYILIN BAŞINDA HAYATIMIZA GİRDİ

'Kainat güzeli' kavramı ilk olarak 1926'da Uluslararası Güzellik Yarışması sırasında kullanıldı. İkinci Dünya Savaşı’nın başlamasından sonra sonlandırılan yarışmalar, savaşın sona ermesinin ardından başlayan modern yarışmalar için bir model görevi gördü. Savaşın ardından tekrar başlayan güzellik yarışmaları, bir süre sonra gelenek haline gelmeye başladı ve milyonlarca kişiyi ekran başına topladı.