Dünya Rusya’da ‘kol kırıldı’ yen içinde kalmadı!

Rusya’da ‘kol kırıldı’ yen içinde kalmadı!

05.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Rusya’da Ukrayna ile savaş nedeniyle alınan kısmi seferberlik kararı sonrası yaşanan kaos sürerken, ülkede askerlikten kaçmak için yoğun bir çaba dikkat çekiyor.

Rusya’da ‘kol kırıldı’ yen içinde kalmadı

Askerlik yaşındaki binlerce kişi ülkeyi terk ederken, ülke dışına çıkamayanlarsa ilginç yöntemlere başvuruyor. Savaşın başından beri 700 bin Rusun ülkeyi terk ettiği ifade ediliyor. Google üzerinden yapılan aramaların popülaritesini ölçen Google Trends’e göre, seferberlik ilan edilen Rusya’da “Kol nasıl kırılır?” araması rekor kırdı. Nitekim sosyal medyada vatandaşların, arkadaşları veya eşlerinin yardımıyla kolunu kırdığını gösteren çok sayıda video ortaya çıkmaya başladı. “Rusya’dan nasıl kaçılır?” ise bir başka en çok arama yapılan cümleydi.

Haberin Devamı

Bununla birlikte çok sayıda Rus, avukatlık bürolarına akın ederek askere gitmemenin çaresini arıyor. “Euronews”un aktardığı habere göre, iş yüklerinin katlanarak arttığını belirten birçok avukat, Ukrayna’daki savaşa gönderilme riski taşıyan kişilere tavsiyelerde bulunmaya çalıştıklarını ifade ediyor. Hukuk uzmanları, seferberlikten kaçmanın “en iyi” yolunun “Rusya’yı hemen terk etmek” olduğunun altını çiziyor. Uzmanlar celp kağıdını almayarak saklanmanın da iyi bir yöntem olabileceği görüşünde. Öte yandan Rusya’da askere alma işlemleri de devam ediyor. Savunma Bakanı Sergey Şoygu, kısmi seferberlik kararı sonrası 200 binden fazla yedek askerin orduya alındığını duyurdu.