Dünya Sadece adı kaldı!

Sadece adı kaldı!

02.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

İsrail ordusu, Şifa Hastanesi’nden çekildiğini duyurdu.

Sadece adı kaldı

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada, operasyonun sona erdiği ve tüm askerlerin bölgeden ayrıldığı belirtildi. Açıklamada, 18 Mart’ta başlayan kuşatma sırasında 900 Filistinlinin gözaltına alındığı, en az 200 kişinin öldürüldüğü ifade edildi. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), İsrail güçlerinin hastaneyi kuşatma altına almasından bu yana 21 hastanın hayatını kaybettiğini açıkladı. İsrail’in saldırıları sonucu hastanede geniş çaplı hasar oluştuğu, tıbbi cihazların kullanılamaz hale geldiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Haniye’nin kız kardeşi gözaltında

Hamas lideri İsmail Haniye’nin kız kardeşlerinden biri gözaltına alındı. İsrail polisi, 57 yaşındaki Zeba Abdulselam Haniye’nin terörü destekleyip kışkırtma ve Hamas’la ilişkili olma suçlamalarıyla yakalandığını bildirdi. Güvenlik güçleri, kadının belgeler, görseller ve telefonlar gibi kanıtlarla Tel Şeva bölgesinde yakalandığını duyurdu.

Dışişleri: Yok etme hedefinin delilleri

ANKARA Milliyet - Dışişleri Bakanlığı, Gazze’deki Şifa Hastanesi’nden gelen görüntülerin İsrail’in Filistin halkını kasıtlı bir şekilde yok etmeyi hedeflediğinin delili olduğunu belirtti. Dışişleri Bakanlığı’ndan dün yapılan açıklamada, şu ifadeler yer verildi: “Gazze’deki Şifa Hastanesi’nden gelen görüntüler, İsrail’in Filistin halkını kasıtlı ve sistematik bir şekilde yok etmeyi hedeflediğinin delilidir. İsrail makamlarının son altı ayda işlediği suçlar, insanlık tarihi boyunca yaşanmış en büyük barbarlıklar arasında yerini almıştır. Bu suçları işleyen herkes yargılanacak, bu suçlara göz yumanların isimleri tarihe birer kara leke olarak geçecektir. İnsanlık vicdanı ile hukuku yok sayan ve küresel barış ve istikrara zarar veren İsrail’i durdurmak uluslararası camianın görevidir. BM Güvenlik Konseyi’nin kabul ettiği son ateşkes kararının ve Uluslararası Adalet Divanı’nın açıkladığı ilave tedbirlerin uygulanmasını teminen gerekli önlemlerin vakit kaybetmeksizin alınması gerekmektedir.”