Dünya Saldırgan istihbarat listesindeydi!

Saldırgan istihbarat listesindeydi!

15.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Norveç’i sarsan oklu saldırıyla ilgili yeni detaylar açıklandı. Kongsberg kentinde önceki akşam bir süpermarket içinde ve önünde “ok ve yay” ile gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden 5 kişiden 4’ünün kadın olduğu kaydedilirken, ölenlerin yaşlarının 50 ile 70 arasında değiştiği bildirildi.

Saldırgan istihbarat listesindeydi

İRFAN KURTULMUŞ Kopenhag - 5 kişiyi öldüren saldırganın, sonradan Müslümanlığı seçen 37 yaşında bir Danimarkalı olduğu kaydedilirken, polis yetkilileri, polis istihbaratının, saldırganın daha önce radikalleşmeye başladığına ilişkin bilgiler elde ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Konsberg kentinde yaşayan saldırganın, kent merkezi etrafında yayla okla dolaştığı belirtilirken, ihbar üzerine silahlı polislerin olay yerine gittiği ancak saldırganı gördüklerinde okla vurulup, gözden kaybettikleri öne sürüldü. Norveç İstihbarat ve Güvenlik Teşkilatı ise, saldırının terör eylemi kapsamına alındığını duyurdu.

Saldırganla ilgili yeni bilgiler ortaya çıkarken, adının Espen Andersen Brathen olduğu belirtilen bu kişinin, Mayıs 2020’de yaklaşmama cezası olmasına rağmen anne-babasının evine gittiği ve yaşlı çifti kovduğu, babasını ölümle tehdit ettiği bilirildi.

Bu arada önceki günkü olayın, 2011’de aşırı sağcı Anders Behring Breivik’in bir gençlik kampında 77 kişiyi öldürdüğü saldırının ardından ülke tarihinin en kötü saldırısı olduğu belirtildi.