Dünya Şam’a yeni ‘kimyasal’ suçlaması

Şam’a yeni ‘kimyasal’ suçlaması

03.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Washington yönetimi, Suriye’de rejimin yeniden kimyasal silah üretimi ve kullanımına başladığını öne sürdü. İsimleri gizli tutulan yöneticiler, Suriye’de Esad rejiminin kimyasal silahlar üretiyor ve kullanıyor olabileceğini, Başkan Donald Trump’ın kimyasal silah kullanımını durdurmak için “askeri seçenekleri göz ardı etmeyeceğini” bildirdi.

Şam’a yeni ‘kimyasal’ suçlaması

ABD’li yetkililer, Esad yönetiminin yeni kimyasal maddeler kullanmadığını; buna karşın sarin ve klor gibi kimyasal maddeleri artık daha etkili biçimde kullandığını ve izlerini kapadığını iddia ediyor.

Haberin Devamı

ABD Savunma Bakanı James Mattis konuyla ilgili dün yaptığı açıklamada, “Sarin gazı kullanımı konusunda endişeliyiz. Elimizde kanıt yok ancak sahadaki gruplar kullanıldığını söylüyor. Bunu araştıracağız” ifadelerini kullandı. İsmi açıklanmayan yetkililer, topraklarının çoğunu kaybetse de, DAEŞ militanlarının da halen kimyasal gaz kullandığını ifade ediyor. Reuters tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanan raporlarda, rejimin 2014 yılında kimyasal silahlarını teslim etmelerinin ardından gerçekleşen saldırılarda da, sözü edilen kimyasal maddelerin izlerinin bulunduğunu açıklanmıştı.