Dünya Şehirde dolaşan deniz aslanı suya götürüldü

Şehirde dolaşan deniz aslanı suya götürüldü

29.11.2021 - 15:20 | Son Güncellenme:

ABD'de Oregon eyaleti yaban hayatı polisleri, Lincoln City sakinleri tarafından görülen bir deniz aslanına denize geri dönmesi için eşlik etmek zorunda kaldı.

Şehirde dolaşan deniz aslanı suya götürüldü

Yetkililere göre deniz aslanı, cuma akşamı Lincoln City Polis Departmanı'na ihbar edildiğinde ABD 101 No.lu Otobanı'na doğru giderken görülmüştü.

Haberin Devamı

Kolluk kuvvetleri, Oregon Eyalet Polisi'nden (OSP) destek istedi ve OSP'ye bağlı bir yaban hayatı polisi, cuma gecesi Lincoln City'deki çağrıya yanıt verdi.

OSP yapılan bir görüşmenin ardından deniz aslanına kontrplak kaplamayla Oregon kıyı şeridine kadar eşlik etmeye karar verildiğini açıkladı.

Deniz aslanı daha sonra en yakın su kütlesi olan ve doğrudan Pasifik Okyanusu'na akan Schooner Deresi'ne doğru iki sokak öteye güdüldü.

OSP'nin Facebook sayfasında paylaşılan video, yerel halkın görünüşe göre "Tiffany" adını verdiği deniz aslanını ışıklar ona çevrilmiş halde Schooner Deresi'nde gösteriyordu.

Eyalet Polisi, deniz aslanının "güvenli bir şekilde setten aşağı Schooner Deresi'nin bir kanalına kaydığını", hayvanın orada suların yükselmesini bekleyeceğini belirtti.

Haberin Devamı

"Küçük bir kalabalık" kurtarma operasyonunun sonunu izledi ve OSP'ye göre "Deniz aslanı derede baloncuklar çıkarırken 'Aferin Tiffany' tezahüratı yaptı".

OSP, "O sırada sular çekiliyordu, bu yüzden çok fazla su yoktu fakat deniz aslanı sular yükselene kadar kanalda dinlenebilecek. Ardından Siletz Körfezi'ne ve Pasifik Okyanusu'na yüzebilecek" dedi.

Oregon Balık ve Yaban Hayatı Departmanı'na göre eyalet, üç deniz aslanıyla iki fok balığı türüne ev sahipliği yapıyor ve bu hayvanlar sık sık görülüyor.