Dünya Sıcaklık 7 derece birden yükselecek

Sıcaklık 7 derece birden yükselecek

21.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İklim değişikliğinin yol açtığı ve El Nino koşullarının da etkili olduğu aşırı sıcak hava dalgaları tüm dünyayı etkisi altına aldı.

Sıcaklık 7 derece birden yükselecek

Küresel ortalama sıcaklık üst üste 17 gündür yüksek seyrediyor. Sıcaklıklar, İtalya’nın Sicilya bölgesinde 18 Temmuz’da 46.3 dereceye ulaşırken, İspanya’da Girona kentinin Figueres ilçesinde 45.4 dereceyle kayıtların tutulduğu 1928’ten beri en yüksek seviyeyi gördü. İspanya’nın Murcia özerk yönetim hükümeti Sağlık Bakanlığı, bölgede 40 derecenin üzerinde olan sıcak havanın 42 yaşındaki bir Fas vatandaşının ölümüne neden olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Aşırı sıcaklar Türkiye’de de etkili olmaya devam ediyor. Meteoroloji, eriyen asfalta terliklerin yapıştığı Aydın’da termometlerin 42, İzmir’de 39, Antalya’da 41, Çanakkale’de 40’ı göstereceği uyarısı yaptı. 35 dereceyı gören İstanbul’da ise zayıf rüzgâr nedeniyle sıcaklık yüksek hissediyor. Meteoroloji’ye göre,  sıcaklık Marmara, Ege ve Akdeniz’de mevsim normallerinin 3 ila 8 derece, diğer bölgelerde ise 1 ila 5 derece üzerine çıkacak.

Yunanistan’da 3472 hektar küle döndü

Yunanistan’da birçok noktada 4 gündür devam eden orman yangınlarının büyük bölümü kontrol altına alındı. Ancak, Rodos Adası’ndaki yangının devam ettiği belirtildi. Yunanistan İtfaiye Teşkilatı, tüm personel izinlerini iptal etti. AB’nin Kopernik/Acil Durum Yönetim Hizmeti de Yunanistan’ın Batı Attika bölgesindeki Kouvaras yerleşiminden başlayan ve devam eden orman yangınlarının 3472 hektarlık alanı yok ettiğini tespit etti.

Haberin Devamı

Sıcaklık 7 derece birden yükselecek

Bodrum’da bidonlu önlem

Muğla’nın Bodrum ilçesinde orman yangınlarına karşı yol kenarlarına su bidonları yerleştirildi. Kızılağaç Mahallesi Muhtarlığı ile sosyal sorumluluk gönüllüsü Ali Bilüç (67) tarafından su bidonu getirene meşrubat kampanyası başlatıldı. Toplanan 140 bidonun yol kenarlarına bırakıldığı belirtildi. -DHA