Dünya Silikon Vadisi'nden Hollywood'a

Silikon Vadisi'nden Hollywood'a

23.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD'de Silikon Vadisi'ndeki teknoloji şirketiyle yatırımcıları dolandırmaktan mahkûm olan Elizabeth Holmes'ın hayatı film oluyor. Filmde Holmes'u Jennifer Lawrence canlandıracak

Silikon Vadisinden Hollywooda

Yayın platformu Netflix'te 5 Aralık'ta gösterime giren "Don’t Look Up" (Yukarıya Bakma) filmiyle beğeni toplayan ABD'li yönetmen Adam McKay'in, filmin başrol oyuncusu Jennifer Lawrence ile Silikon Vadisi'ne dolandırıcılığıyla damga vuran Elizabeth Holmes'u anlatan yeni bir yapım için tekrar bir araya geleceği açıklandı. "Insider"a konuşan yönetmen, çığır açan sağlık teknolojisi şirketi olarak lanse edilen ancak dolandırıcılık faaliyetine karışmasının ardından kapatılan "Theranos" şirketinin kurucusu Holmes'u canlandıracak olan Lawrence'ın bu rolü oynamak için "doğduğunu" söyledi.

Haberin Devamı

Ses çalışması yapıyor

Lawrence’ın şu anda Holmes’un belirgin derin sesi üzerinde çalıştığını belirten McKay, “Jennifer şimdi hamile olduğu için ben ona henüz bir şey yaptırmadım. Ama evinde hem anneliğe hem de Elizabeth Holmes rolüne hazırlanıyor” dedi. Filmin, Fransız gazeteci John Carreyrou’nun “Kötü Kan: Bir Silikon Vadisi Girişimindeki Sırlar ve Yalanlar” adlı kitabından uyarlanacağı ifade edildi. Öte yandan, bu ayın başlarında Elizabeth Holmes (37) yatırımcıları dolandırmakla ilgili 4 suçlamadan hüküm giymişti. Mahkumiyetinin ardından Eylül ayında cezası kesinleşecek olan Holmes, 20 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya.