Dünya Sırt çantasıyla ayrıldı

Sırt çantasıyla ayrıldı

29.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Danimarka’da Sosyal Demokrat Parti Başkanı Mette Frederiksen tarafından önceki gün kurulan yeni sol blok azınlık hükümetinin göreve başlaması nedeniyle yapılan devir-teslim törenine, eski başbakan Lars Lökke Rasmussen’in sosyal medya hesaplarından paylaştığı fotoğraf damgasını vurdu.

Sırt çantasıyla ayrıldı

Ana muhalefete düşen Liberal Parti Başkanı Rasmussen’in, görevi Frederiksen’e teslim ettikten sonra, başbakanlık binasını makam aracı ve korumaları olmadan, sırt çantasıyla yürüyerek terk etmesi, ülkede günün konusu oldu. Rasmussen, sosyal medyadan paylaştığı bu fotoğrafına “Bu defalık teşekkürler. Sizlerin başbakanınız olmak hakkına elde etmek bir ayrıcalıktı” mesajını yazdı.

Haberin Devamı

Sırt çantasıyla ayrıldı

Ülke tarihinin ikinci kadın başbakanı Frederiksen’e görevi teslim ettikten sonra kendisi için patlatılan şampanyadan sadece bir yudum alan Rasmussen, veda konuşması için kürsüye geldiğinde “Bugün arabayı kendim kullanacağım. O nedenle yalnızca bir yudum içtim” ifadelerini kullandı. Rasmussen, 1987’de aldığı ehliyetini iki yıldır aradığını, geçtiğimiz günlerde Başbakanlık Konutu’ndaki eşyalarını toplarken bulabildiğini belirtirken “Buna artık ihtiyacım var” dedi.