Dünya Skandal girişim

Skandal girişim

10.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Pentagon ve CIA’in, Suriye’de PYD/PKK’lıları düzenli orduya çevirme yolunda ilk adımı attığı ve özel eğitim verilen 400 kişinin, örgütün özel güçlerine katıldığı iddia ediliyor

Skandal girişim

Suriye’nin dörtte birini işgal eden terör örgütü PYD/PKK, ABD’nin desteğiyle sözde ordu kurmaya hazırlanıyor. PYD/PKK’ya desteğinin süreceğini açıklayan ABD yönetimi, Amerikan Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Joseph Votel’in, 22 Aralık’ta, DAEŞ’in canlanmasını önlemek için Suriye’de sınır muhafız birlikleri kuracaklarını duyurması sonrasında ilk adımı attı. Anadolu Ajansı’nın güvenilir kaynaklara dayandırdığı habere göre ABD Savunma Bakanlığı, CIA ve PYD/PKK’nın Kandil yapılanması, 400 örgütü mensubuna verdiği eğitimi tamamladı.

Haberin Devamı

Ekipman takviyesi

Haseke’nin güneyindeki Sabahu’l Hayır kampı ile Halep’in doğusunda Fırat nehri üzerindeki Tişrin barajı yakınlarında verilen eğitimlerde, CIA eğitmenleri teorik ve teknik bilgiler sağlarken, Pentagon’un hava indirme birimleriyle özel kuvvetleri, Kandil’den gelen teröristlerle ortak silahlı eğitim verdi.

Pentagon ve CIA’in, terör örgütünün 2014’te kurduğu YAT adlı sözde anti-terör birlikleriyle HAT ismi verilen sözde özel harekat unsurlarını genişlettiği, özel eğitim alan teröristlerin, bu yapılara katıldığı kaydediliyor. “Sınır muhafızları” adıyla büyütülen yapıya terör örgütünce “Kuzey Ordusu” adı verilirken, “kuzey” ifadesinin, gelecekte muhtemel özerk yönetimde korunabilmesi için seçildiğine dikkati çekiliyor. “Kuzey ordusu”nun, ilk etapta örgütün işgal ettiği ancak rejimle sınır hattında yer alan Kobani, Tel Ebyad, Resulayn ve Malikiye’de konuşlanacağı belirtiliyor.

Haberin Devamı

Bununla birlikte ABD’nin yeni oluşum için PYD/PKK’ya telsiz, dinleme istasyonu ve sinyal istihbarat ekipmanları transfer ettiği belirtiliyor. Ekipmanların eğitimi yine ABD’li uzmanlar tarafından veriliyor. Yerel kaynaklar, YAT birimlerinin Türkiye sınırındaki karakolları dinleme faaliyetlerine başladığını iddia etti.