Dünya Şok kehanet! Nostradamus Kraliçe’nin ölümünü 450 yıl önce bildi

Şok kehanet! Nostradamus Kraliçe’nin ölümünü 450 yıl önce bildi

26.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fransa’da 16. yüzyılda yaşayan doktor ve kahin Nostradamus’un ünlü kehanetlerinde geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden İngiltere Kraliçesi 2’nci Elizabeth’in ölümünü öngördüğü iddia edildi. Fransız kahine göre Kral lll. Charles’ten sonra da tahta Prens William değil Prens Harry geçecek.

Şok kehanet Nostradamus Kraliçe’nin ölümünü 450 yıl önce bildi

Fransız doktor ve kahin Nostradamus’un 2022 yılının kehanetlerinde İngiltere Kraliçesi 2’nci Elizabeth’in ölümünü tahmin ettiği iddia edildi. Daha önce iklim krizi, Büyük Londra Yangını, Adolf Hitler’in Almanya’da iktidara gelişini ve Avrupa’yı vuran savaşları öngören Nostradamus’un 450 yıl önce yazdığı “Kehanetler” kitabındaki bir dörtlükte 2022 yılı için “İlk karakter aniden ölecek ve krallığına başkası gelecek” ifadesini kullanmıştı.

Haberin Devamı

“The Sunday Times” gazetesinin haberine göre, 2006 yılında yayınlanan “Nostradamus: Gelecek için tüm kehanetler” adlı kitapta yazar Mario Reading, söz konusu dörtlüğü, “Kraliçe II. Elizabeth 2022 yılında, 96 yaşında ölecek” şeklinde yorumlamasıyla kehanet ilk kez gündeme geldi.

Şok kehanet Nostradamus Kraliçe’nin ölümünü 450 yıl önce bildi

Prensi Harry’nin, 40 milyon dolarlık anlaşma sonucu kaleme aldığı otobiyografi kitabını, büyükannesi Kraliçe Elizabeth’in ölümünün ardından “yumuşatmak” için tekrar yazma talebinde bulunduğu öğrenildi. 

Şok kehanet Nostradamus Kraliçe’nin ölümünü 450 yıl önce bildi

Bir sonraki kral

Kraliçe’nin gerçekten hayatını kaybetmesinin ardından kitap çok satılmaya başladı. Elizabeth’in 8 Eylül’deki ölümünden bir hafta önce kitabın sadece 5 adet, 17 Eylül’den sonraysa yaklaşık 8 bin adet satıldığına dikkat çekildi. Nostradamus’un yazdığı şiirde ayrıca Kral lll. Charles’tan sonra tahtın birinci varisi olan Prens William’ın değil, şu anda kraliyet görevlerinden uzak duran Prens Harry’nin kral olacağını söylüyor.   Ayrıca,  Nostradamus’un yazdığı “‘Mavi kafa beyaz kafaya zarar verecek” ifadesinde Ukrayna’daki savaşı öngördüğü ve Fransa’nın doğudan bir tehditle karşı karşıya kalabileceğine dair belirsiz önerilerin de bulunduğu ifade edildi.

Haberin Devamı

Şok kehanet Nostradamus Kraliçe’nin ölümünü 450 yıl önce bildi

Meghan ‘narsist bir piskopattı’

İngiliz kraliyet muhabiri Valentine Low’un yeni yayınlanan “Saray Mensuplarından alıntılar: Kraliyetin Arkasındaki Gizli Güç” adlı kitabında Prens Harry’nin eşi Meghan Markle’ın yardımcılarının, saraydaki talepkar davranışları nedeniyle onu “narsist bir sosyopat” olarak nitelendirdiği iddia edildi. Low’a konuşan saray çalışanları, Markle’ın umutsuz ricalarının, kraliyet ailesinden  ayrılmayı kolaylaştırmak için tasarlanmış kasıtlı bir stratejinin parçası olduğundan şüphelendiklerini söyledi. Kitaba göre çalışanlar, 2 yıl önce Prens Harry ile kraliyet ailesinden ayrılarak ABD’ye taşınan Markle’ın “Bak beni nasıl desteklemediler” diyebilmek için güç isteklerde bulunduğuna inanıyor. 

Şok kehanet Nostradamus Kraliçe’nin ölümünü 450 yıl önce bildi

Mezar taşının fotoğrafı yayınlandı

Buckingham Sarayı, Windsor Kalesi’ndeki Aziz George Şapeli’nde eşi Prens Philip, babası Kral 6. George ve annesi Elizabeth Angela Marguerite’nin yanına gömülen Kraliçe II. Elizabeth’in mezar taşının fotoğrafını ilk kez yayınladı.  Perşembe gününden itibaren Windsor Kalesi’ne giriş ücretini ödeyen ziyaretçilerin,19 Eylül’de düzenlenen cenaze töreninin ardından defnedilen Kraliçe’nin mezar taşını görebileceği belirtildi. Windsor Kalesi’ne giriş biletinin fiyatının Cumartesi günü 28.50 sterlin (570 lira), diğer günler ise 26.50 sterlin (530 lira ) olduğu ifade edildi.