Dünya Solingen saldırganı yakalandı! Evin kapısını havaya uçurup içeri girdiler

Solingen saldırganı yakalandı! Evin kapısını havaya uçurup içeri girdiler

10.04.2024 - 16:21 | Son Güncellenme:

Almanya'da 31 yıl sonra yine bir kundaklamayla gündeme gelen Solingen'de, Bulgaristan Türkü anne ve baba ile iki çocukları yaşamını yitirdi. Yangından günler sonra gerçekleşen palalı bir saldırıyı izleyen polisler, saldırgana ulaştı.

Solingen saldırganı yakalandı Evin kapısını havaya uçurup içeri girdiler

Almanya'nın batısında yer alan Solingen'de Durmuş ve Mevlüde Genç çiftinin yaşadıkları evin Neonaziler tarafından ateşe verilmesiyle, geride izi silinmeyen bir acı kaldı. Beş Türk'ün yaşamını yitirdiği saldırıdan tam 31 yıl sonra, yine Solingen'de bir ev kundaklandı.

Haberin Devamı

Bulgaristan Türklerinin yaşadığı evden yükselen alevler ikisi çocuk dört can aldı, Alman polisi iki hafta sonra saldırganın kimliğini belirledi.

Alman medyası, kimliği belirlenen 39 yaşındaki saldırganın iki hafta sonra gözaltına alındığını bildiriyor. Tagessipegel gazetesi, kundaklama olayından sonra palayla bir kişiye saldırıp ağır yaralayan saldırganın tutuklandığını yazdı. Şüphelinin palalı saldırı sırasında Hitler sloganları attığı biliniyor.

Solingen saldırganı yakalandı Evin kapısını havaya uçurup içeri girdiler

Palalı saldırının ardından polis tarafından aranan evde, Solingen'deki kundaklamaya dair suç unsuru malzemeler bulundu. Alman medyasındaki haberlerde, güvenlik kameralarının kaydettiği görüntülerde yer alan saldırganın şüpheli hareketlerinin dikkat çektiği belirtildi.

Haberin Devamı

Bild gazetesi, Alman özel kuvvetler polisinin Doğu Vestfalya'daki bir müstakil evin etrafını sardığını, saldırganın Lippe bölgesindeki mülkte silahlar ve patlayıcılar bulunduğuna dair ihbar alan polise barikat kurup direndiğini yazdı. Bild, polisin kapıyı havaya uçurup içeri girdiğini aktardı.

İtfaiye binasının arka tarafındaki bir apartman dairesinde kiracı olarak yaşayan saldırganın, borçları nedeniyle evden çıkarıldığı da yine Alman medyasına yansıyan bilgiler arasında.

Solingen saldırganı yakalandı Evin kapısını havaya uçurup içeri girdiler

CNN TÜRK Berlin Temsilcisi Erhan Merttürk ise, polisin gözaltına ilişkin acil bir basın toplantısı düzenlediğini, saldırganın iki yıl öncesine kadar ateşe verdiği binadaki dairelerden birinde kiracı olarak yaşadığını bildirdi.

Solingen'deki dört katlı bir binada yaşayan Bulgaristan Türkü ailenin evi, 25 Mart tarihinde yandı. Dedektifler ahşap merdiven boşluğunda yangının kundaklama sonucu çıktığına dair izler belirledi.