Dünya 9 milyonluk araçla ölüm uçuşu! Dünyanın konuştuğu patlama

9 milyonluk araçla ölüm uçuşu! Dünyanın konuştuğu patlama

23.11.2023 - 12:01 | Son Güncellenme:

Dünyanın "terör saldırısı" sandığı patlamanın perde arkası ortaya çıktı. Olayın yeni detayları kısa sürede ABD ve İngiliz basınında ses getirdi.

ABD-Kanada sınırında dün gece saatlerinde bir otomobil infilak etti. BBC’nin ABD’deki ortağı CBS’e göre patlamada araçtaki iki kişi öldü. New York Valisi New York ile Kanada arasındaki Rainbow (Gökkuşağı) Köprüsü’nde gerçekleşen patlamanın "terör bağlantılı olmadığını" söyledi.
Sınırın ABD tarafındaki Niagara Falls Memorial Hastanesi, bir kişinin hafif yaralı bir şekilde tedavi altına alındığını açıkladı. BBC'nin edindiği bilgilere göre bu kişi, olay yerinde görev yapan bir ABD gümrük memuru. Yerel basına konuşan görgü tanığı Mike Guenther, olay sırasında eşiyle köprüde yürümekte olduğunu ve söz konusu aracın yanlarından saatte 160 kilometreden daha hızlı bir şekilde "neredeyse uçarak geçtiğini" anlattı.

Haberin Devamı

"BİR ALEV TOPU GÖRDÜK"

Guenther "O kadar hızlı geçti ki neredeyse göremedik" dedi, bir araca çarpmamak için manevra yaptıktan sonra bir çite çarparak havalandığını ve ardından bir alev topu gördüklerini söyledi.

Aracın hangi yönde ilerlediği konusunda çelişkili bilgiler var. ABD Federal Havacılık kurumu, bölgedeki Buffalo Niagara Uluslararası Havalimanı'nı kapattığını duyurdu. Olayın ardından Kanada, ABD ile sınır geçişlerinden dördünü kapattı.

Kanadalı yetkililer, özellikle Niagara bölgesindeki geçişlerde büyük kuyruklar oluşabileceği gerekçesiyle halka sınır ötesi seyahatlerini erteleme tavsiyesinde bulundu.

1/5

2/5

3/5

4/5

5/5

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

İngiliz basınına yansıyan haberlerde aracı kullanan kişinin New Yorklu bir iş adamı olduğu belirtildi, ancak ismi verilmedi. 56 yaşındaki şahsın yanındaki kişinin ise eşi olduğu bilgisi verildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan bir yetkili, ikilinin kazadan dakikalar önce bir kumarhaneden çıktıklarını belirtti. Kumarhane adına açıklama yapan bir kişi ise hayatını kaybeden karı ve kocanın "kumarhanenin müdavimi" olmadıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

CNN International'e yansıyan haberlerde sürücünün uzun süredir sağlık sorunları yaşadığı belirtildi ve çiftin, Kanada'daki "Kiss" konserine gitmek için yola çıktıkları kayıtlara geçirildi. Öte yandan kazaya karışan aracın değerinin ise 300 bin dolar civarında olduğu aktarıldı.