Dünya ABD'li isimden canlı yayında savaş teklifi: Gelin sizi haritadan silelim

ABD'li isimden canlı yayında savaş teklifi: Gelin sizi haritadan silelim

05.02.2024 - 10:21 | Son Güncellenme:

ABD'de bir televizyon kanalına açıklamalarda bulunan Senatör Graham, Washington'un son yıllarda Afganistan'dan çekilip Orta Doğu'daki etkinliğini yitirmesine ateş püskürdü. Graham daha sonra ise bir ülkeye adeta savaş çağrısında bulundu.

ABDli isimden canlı yayında savaş teklifi: Gelin sizi haritadan silelim

 ABD'nin Orta Doğu'daki Tower 22 üssünün saldırısı dünyayı şoke etti. Herkes Washington'un nasıl bir yanıt vereceğini merak ederken Joe Biden kısa bir süre sonra 'Kararımı verdim' dedi. Bu açıklamadan saatler sonra ABD'ye ait B1-B bombardıman uçakları havalandı ve yaklaşık 10 bin kilometre uçup Irak ve Suriye'de İran Devrim Muhafızları Ordusuna ait hedeflere yönelik hava saldırıları düzenledi. ABD kanadı saldırıda 85 farklı noktanın vurulduğunu bildirdi. İsrail'in Gazze'ye saldırmaya başlamasıyla Tel Aviv'e olan açık desteğini açıklayan isimlerden biri de ABD'li Senatör Lindsey Graham'dı. Graham geçtiğimiz aylarda Müslümanlara sistematik olarak kin kustu ve İran'a yönelik bir savaş açılması için sık sık çağrıda bulundu. Graham ayrıca savaşın henüz başında yaptığı açıklamalarda ABD başkanı olması halinde İran'ı bombalayacağını dile getirdi.

Haberin Devamı

ABDli isimden canlı yayında savaş teklifi: Gelin sizi haritadan silelim

"SERBEST DÜŞÜŞTEYİZ"

Dün gece saatlerinde ise Fox News'in canlı yayınına konuk olan Graham, Orta Doğu'daki ateşi körükleyecek sözler söyledi. İlk olarak ABD'nin ulusal güvenliğinin serbest düşüşte olduğunu ifade ederek " Son üç yıllık kayıtlara bir bakalım, Afganistan'dan geri çekildik ve ülkeyi Taliban'a bıraktık. Putin, Ukrayna'yı işgal etti ve en sonunda 2023 yılında Hamas İsrail'e saldırdı. Şimdi de İran'ın vekil güçleri Orta Doğu'da Amerikan askerlerine saldırıyor" dedi.
Bir süredir konuşulan ve Gazze'deki savaşı bitirmek için iki devletli bir çözüm arayışında olan ABD Başkanı Joe Biden'a seslenen Graham bu konuyla ilgili şöyle dedi:

"İsrail barış sağlayana kadar Filistin devletini tek taraflı olarak tanımak sorumsuzluktur ve tehlikelidir. Bu Hamas'a bir ödül vermek ile aynı şey"

ABDli isimden canlı yayında savaş teklifi: Gelin sizi haritadan silelim

"HİZBULLAH'I YOK ETME PLANI"

Açıklamalarının devamında bölgedeki ABD askerlerinin Hizbullah tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu hatırlatan Graham, "Ne yapmamız gerekiyor? Ayetullah ( Hizbullah'ın lideri) için değerli olan bir şeyi vurmamız gerekiyor. Lider takımından birini öldürebiliriz İran'da Kasım Süleymani'ye yaptığımız gibi. Ya da onların maddi kaynaklarını yok edebiliriz. Amerikan birliklerimiz tehlike altında. Eğer bu yönetimin amacı Amerikan askerlerini korumaksa amacına ulaşmıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

ABDli isimden canlı yayında savaş teklifi: Gelin sizi haritadan silelim

"İRAN'I HARİTADAN SİLELİM"

Röportajın sonunda basın açıklamasında bulunan Graham en sonunda ise asıl bombayı patlatarak adeta İran'a savaş ilan etti. Graham İran'a yönelik şu ifadeleri kullandı:

"Eğer bizimle savaşmak istiyorsanız gelin o zaman, sizi haritadan sileceğiz. İran'la savaşı kaybetmekten endişelenmiyorum, onlar endişelenmeli"