Dünya Son dakika... Almanya'da patlama

Son dakika... Almanya'da patlama

27.07.2021 - 12:03 | Son Güncellenme:

Alman medyası Leverkusen kentinde bir patlama sesi duyulduğunu ve Bayer fabrikasının bulunduğu bölgeden dumanların gökyüzüne yükseldiğini bildiriyor. İlk gelen bilgilere göre patlama sonucu beş kişi kayıp, çok sayıda yaralı var.

Son dakika... Almanyada patlama

Almanya'nın batısınde yer alan Leverkusen kentinde bugün şiddetli bir patlama meydana geldi. Currenta şirketine ait kimya tesisinde gerçekleşen patlamanın ardından görgü tanıkları Bayer fabrikasının da bulunduğu bölgeden dumanlar yükseldiğini aktarıyor.

Haberin Devamı

İlk gelen bilgilere göre, yerel saatle 09.40'ta gerçekleşen patlama sonucu beş kişi kayıp, çok sayıda yaralı var. Bayer bünyesindeki Currenta'nın atık merkezindeki patlamada yaralananlardan ikisinin durumu ağır.

Son dakika... Almanyada patlama

Bayer ve Lanxess gibi firmaların yer aldığı Chempark'taki yangın sürerken, Alman sivil koruma ajansının cep telefonlarındaki uygulamasında alarmlar çaldı. NINA adlı akıllı telefon uygulamasıyla 'aşırı tehlike' uyarısı yapıldı. Bölge sakinlerinden evlerini terk etmemeleri, pencere ve kapılarını kapalı tutmaları, acil durum numaralarını olabildiğince meşgul etmemeleri istendi. 1 numaralı otoyolun Leverkusen'dan geçen bölümü de polis tarafından trafiğe kapandı.

Son dakika... Almanyada patlama

Uluslararası haber ajanslarının servis ettiği fotoğraflarda, olay yerinde çok sayıda itfaiye ve kurtarma ekibinin yer aldığı görüldü.